lauantai 26. elokuuta 2017

Lisäkoulutunti open jättiratsulla

Lauantaille järjestyi myös lisäkoulutunti, heti estetuntien perään. Ratsuvalikoimaan tarjolle tuli open oma tamma Alma ja huikkasin sen itselleni. En ollut tallissa tajunnut kuinka iso se on. Korkeutta jotain 175 cm pintaan jos ei ylikin. Leveäkin vielä.

Ohjeeksi tuli että voi olla ettei tee ensin mitään ja lopuksi on oikein huippu. Käynnissä en osannut ratsastaa hummaa avuille enkä saanut sitä taipumaan oikein mihinkään. Ravin aloitti sipsutellen mutta se on kuulemma ominaisuus. Sitten piti ratsastaa ravia eteen. Eikä olla sisältä liikaa kiinni. Tätä en huomannut itse ollenkaan. Yhä vähän seilattiin minne sattuu. Laukassa sama juttu. Heppa oli pitkänä.

Välikäyntejä ei tullut koska oltiin niin myöhässä. Pikkuhiljaa joukkoon tuli parempiakin pätkiä. Ravia koko porukka isolla keskiympyrällä ja sitten porukassa pienennettiin ympyrää keskelle voltiksi, väistettiin takaisin ulos ja nostettiin laukka. Oikeassa kierroksessa tuli noottia että kaula on ihan mutkalla. En huomannut yhtään. Mutta välillä oli lyhyempi, rento ja kevyt. Samoja kuvioita toistettiin jokusen kerran molempiin suuntiin. Välillä tuntui että ope katseli jotain ihan eri ratsukkoa kun antoi meille ohjeita, niin huonosti tunnistin ongelmiamme. Eli lähinnä sisäohjassa roikkumista (sieltähän minä myötäsin ja kiitin) sekä koko kaulan taipumista oikealle.

En tullut tästä onnelliseksi. Eikä kyllä oma tsemppikään ollut enää kovin vahvana. Loppuravit jäi tyngiksi kun tammaa kaivattiin jo vikellyspuuhiin. Ne muutamat kevyen ravin askeleet taisivat olla ihan hyviä.

Ongelmia:
liian iso ratsu
en tunnistanut open mainitsemia ongelmia
en huomannut että hevonen oli mutkalla
meni pitkään ennen kuin rupesin saamaan hevosta yhtään avuille
alkutunnista ohjaus oli vähän sinnepäin
en jaksanut tsempata niin hyvin kuin olisi pitänyt
tunti oli vajaamittainen muttei haitannut yhtään

Parannusta:
ei törmätty keneenkään
suunta ja askellaji oli suunnilleen toivottu
parani ja keveni lopuksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora