lauantai 12. elokuuta 2017

Pakotettuna helppoon C:hen ja luokkavoitto

Lauantaina oli Aaltokankaan kotikoulukisat. Pitkästä aikaa oli kisakvaalit kunnossa ja pääsin osallistumaan. Olisin halunnut mennä Niilolla he B mutta koska B oli 1-tason luokka olisi sinne pitänyt ilmoittautua kipan kautta. Niiloa ei kipassa ole, joten vaihtoehdoiksi jäi harkkaluokat. Mentiin siis helppo C. Sama luokka myös Akvalla mutta sen kanssa luokkavalinta oli helppo.

Omaksi lähtövuoroksi Niilon kanssa tuli lopulta 21 kisaajan joukossa kolmas. Molemmat hepat menivät vielä toisillakin kuskeilla. Niilolle väkersin uusien ohjeiden mukaan ranskiksen ja tämä ihme ja kumma pysyi suorituksen loppuun asti. Ehkä jopa sen toisenkin radan, en nähnyt.

Vähän epäedustava nyökky.
©Tuuli

Niilo oli verkassa alusta asti epäilyttävän hyvä. Nyt huomasin kyllä että oli enemmän vasemmassa ohjassa kiinni. Mutta oli aktiivinen, pyöreä ja taipuisa. Eikä kovin etupainoinenkaan. Laukatkin rullasivat pyöreinä ilman että tein mitään. Jopas. Nostot oli toki vähän löysiä. Vaikeinta oli pysähdykset kun poni veti turpaa eteen ja hyöri. Värkkäily-yritykset ei auttaneet. Jännintä Niilon mielestä olivat ohi kannetut valkoiset muovituolit.

©Tuuli

Juuri ennen omaa vuoroa meinasin vielä unohtaa radan. Onneksi kisakaveri virkisti muistiani.

Aidoissa kävelin tuomaripäädyn ohi molemmissa kierroksissa. Ei suurta jännitystä. Eikä onneksi hyydytty ilman raippaa. Yhä oltiin saatu kasattua radasta salmiakki eikä kirjaimet olleet kohdikkain. Tuntui että ratsastelin keskiympyrät vähän miten sattuu. Ravilävistäjän alkuun hypähti laukkaan, se jäi vähän harmittamaan. Muuten suht siisti suoritus.


En ole ihan varma että onko tämä edes samoista kisoista.
©Tuuli

En luottanut yleisöön kun veikkasivat varmaa voittoa. Arvelin että rikko olisi haitannut paljon enemmän. Tämä oli kuitenkin omasta mielestäni kiltisti arvosteltu (vaikka muiden mielestä ei ollut) ja paperimme huonoimmat numerot oli neljä kutosta. Seiskoja sen sijaan oli 7. Myös oikeista teistä. Prosentteja tällä tuli 65,952 ja se muiden arvelema luokkavoitto. Ruusukkeen lisäksi sai rasiallisen mansikkasuukkoja. Hieno Nipsu!

Sari kuvasi ratamme. Haljennut videokameran linssi kadottaa välillä koko ratsukon kuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora