torstai 20. huhtikuuta 2017

Testaamassa Solbacka

Torstaina lähdettiin työkavereiden kanssa parilla kaverivahvistuksella Klaukkalaan Solbackan tallille. Viitisen viikkoa pyörinnässä ollut ratsastuskoulu otti meidät kokeiluhinnalla testaamaan. 38 euroa ja saatiin omalle porukalle 6 (- 8) hengen tunti. Toivoin säpäkkää tammaa ja sain sangen lähelle osuvan Maxin. N. 164 cm korkea tummanruunikko ruuna, syntynyt 2008.

Hoitaessa Max oli superkiltti. Suuhunsa sai fullcheek-viisipalan. Maneesissa vähän katseli kulmia. Pihalla tuuli niin että seinät heiluivat. Katsomopäädyssä heppa oli jännittyneempi. Käynnissä yritin jo ratsastaa kulmat huolellisesti. Taivuttaa ja myödätä. Ratsu kulki pystypäin. Ravissa sama homma. Toimi kuten oli kommentoitu eli mikäli jalat ei olleet kiinni niin kiemursi. Ravissa tehtiin pääty-ympyrät ja siellä meinasi välillä katsella ulos. Kommentit olivat aika lyhyitä mutta osuvia. Asetuksesta ja asennostani tuli sanomista. Hartioita taaemmas. Välillä piti ehkä myödätä sisältä. Toisinaan tuli taas ohjeeksi "ulko-ohja" enkä tajunnut mitä ulko-ohjalla piti tehdä. Ulkoavuilla kääntämisestäkin taisi sanoa.

Alkuverkassa yksi hepoista säikähti tuulen auki repäisemää ovea ja sinkosi. Max jännittyi tästä ja taisi kiihdyttää pari askelta. Pian palattiin hallintaan. Tämän jälkeen oli hetken entistä jännittyneempi toisessa päädyssä.

Tunnin tehtävänä tultiin koko maneesin mitalta kolmikaarista. Suoristamiset olivat haastavia kun kiemurrettiin. Mutta pikkuhiljaa meno rupesi tasoittumaan. Istuin raviin alas. Ope käski laittaa myös käsiä alemmas, monta kertaa. Vaikka mielestäni ne olivat jo valmiiksi aika matalina. Myöhemmin keskikaarelle sai nostaa laukan. Maxilla oli makea laukka ja nosti todella helposti sisälonkasta. Tosin taisin aina tehdä jotain myös jaloillani. Laukassa kun myötäsin sisältä niin Maxkin myötäsi. Nyt ravikin rupesi olemaan rentoa ja tasaista ja ope kehui. Polvia ja reisiä irti ja anna ravata rennommin.

Tämä säilyi onneksi vielä loppuraveihin. Vielä piti myödätä paremmin sisältä pitkillä sivuilla. Sehän jopa auttoi. Ihan turhaan varmistelin. Alkutunnin esiintynyt koko kaulan kenotuskin katosi. En usko että tuntumani oli kovin erilainen mutta ehkä heppa tässä tunnin aikana oppi luottamaan käteeni. Vaikken aina ole ihan niin tasainen kuin pitäisi niin en tee mitään äkkinäistä tai satuta. Kyllä siihen voi rentoutua.

Hyvin rakennettu tunti. Olisin toki mieluusti laukannut pidempiäkin pätkiä. Max oli kiva ratsu. Pitää päästä joskus kokeilemaan myös estetunti.

Ope otti meistä ryhmäkuvan ja tässä minä ja Max rajattuna.

Ongelmia:
alkutunti ei ollut kovin hääviä menoa
kiemurteli

Parannusta:
makea laukka ja nosti helposti
rentoutui ja tasoittui loppua kohti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora