sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hankalaa yläkropan kääntämistä

Sunnuntaina Aira tuli toistamiseen Mallulle. Jatkettiin kaksareilla ja minä Listralla. Tamma oli eilen kuulemma tiputtanut jo (ainakin) toisen kuskinsa tälle viikolle kiihdyttelemällä.

Eilen satoi roimasti mutta kenttä oli yllättävän hyvä eikä pahasti lätäköillä. Tänään piti olla lämmintä mutta totuus oli noin +4°C. Menin ensimmäistä kertaa tälle keväälle ilman villasukkia. Tamma antoi tarhasta suht hyvin kiinni eikä pakoillut pahasti.

Tänään kuskeja ei alkuun väännetty oikeisiin asentoihin. Jalkani olisivat kaivanneet sitä. Päivän teemana oli puolipidätteet. Käytännössä koko tunti oltiin pääty-ympyrällä.

Käynnissä ja ravissa tehtiin temponmuutoksia. Neljännes ympyrästä lyhyttä ja neljännes eteen. Käynnissä toimi siististi, kevyessä ravissa ihan ok myös. Taisin itse pyytää aika hellästi. Myöhemmin ravissa siirryttiin päädyssä hetkeksi käyntiin. Nämäkin ihan ok, yllättävän hyvin myös silloin kun tamma innostui kiihdyttelemään.

Laukassakin taisi olla tarkoitus tehdä samaa mutta koska Limoza ei ollut yhteistyöhaluinen niin päädyttiin vain laukkaamaan ympyrällä. Listra meni yhtä pykälää tarpeettoman lujaa (ei huolettanut yhtään) ja minun piti kääntää yläkroppaa ulkokyljestä sisäänpäin. Hankalaa. Kyllä me ihan kelvolliseen päästiin ja meno rauhoittui mutta ei se helpolta tuntunut.

Loppuraveissa Listra yritti taas hetken kipitellä mutta sitten tasoittui ja rauhoittui. Tuijotteli silti yhä puskiin eikä oikein keskittynyt minuun.

Olisin varmasti tarvinnut jalkojen kääntelyn heti alkuun. Tänään en tuntunut saavan tästä yhtä paljon irti kuin viimeksi. Listra oli kuitenkin kiltisti ja reagoi istuntaani hyvin.

Ongelmia:
vähän yritti tarhassa vältellä
ravissa välillä kipitti
tuijotteli puskia

Parannusta:
nosti laukat tosi nätisti
ei pöljäillyt tai kiihdytellyt

Jaska kuvasi tuntiamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora