sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Päivän kunnon mukaiset kisatulokset

Pitkään olin huolissani olenko itse ja onko Hemppa sunnuntaina kisakunnossa. Oma olo oli flunssan takia aika voipunut mutta sinnikkäästi kuitenkin kisoihin. Hemppakin oli jaloistaan kylmä ja liikkui ravissa puhtaasti, joten ei ollut esteitä miksei päästäisi starttaamaan. Kotikisat, 80 ja 90 cm.

Käveltiin yhden verkkaryhmän verran pihalla. Kenttä oli litimärkä ja päällä oli muutamia jääkoppuroita. Pelkkää käyntiä siis mutta siinä pääsi vähän taivuttelemaan. Tänään hepo nyki ohjia.

Ratapiirros, molemmissa luokissa sama.
Ei onneksi pitkiä lähestymisiä.
©Minä


Maneesissa Hemppa oli vähän pinkeänä. Keskittyminen leijaili paikasta toiseen. Eteni kuitenkin ihan ok. Unohdin taas suurimman osan asioista, joita verkassa piti tehdä. Vähän säätelin ravia ja laukkaa eestaas mutta volttikuviot unohtuivat. Kävin näyttämässä muutamaa estettä. Verkkahyppyt tultiin pystylle ja okserille. Hemppa pukitti jo laukannostossa kertaalleen. Hypyissä oli vähän villinä ja tuntui itse tahtovan päättää minne mennään. Vitosen väistin sekä ulkoa että sisältä. Okserille otettiin yksi vai kaksi hyppyä. Meni ihan hyvin.

Meidän lähtövuoromme oli toisena. Kulmassa odotellessa itseäni jännitti aika paljon. En onneksi ollut niin poikki kuin pelkäsin. Laukka päälle ja menoksi. Ykkönen ok. 5 askelta meinasi jäädä ahtaaksi. Kaarre kolmoselle oli kaikesta huolimatta huono. Tuijoteltiin kolmosta molemmat mutta päästiin yli. Neloselle taidettiin loikata vähän vauhdilla ja esteen jälkeen jalat ei tainneet olla kiinni. Hemppa arpoi että kummalta puolelta mennään ohi ja kun ohjasin esteelle niin hämmästyi että tämäkö oikeasti ja pysähtyi. Uusi lähestyminen ja nyt päästiin yli. Yritin pitää laukan kaarteessa hyvänä mutten osanut kääntää ja suoristaa sarjalle kunnolla. Tultiin kiemurrellen eikä Hemppa pelastanut vaan tyssäsi taas. Hylsy tuli mutta yleensä on annettu jatkaa rata loppuun joten nytkin lähdin hakemaan uutta lähestymistä ja oltiin taidettu päästä sarjasta jo yli ennen kuin tuli kuulutus että saa jatkaa loppuun. Seiska selvittiin puhtaasti. Sen jälkeen käänsin tiukemmasta välistä ja tämäkin tuntui vähän holtittomalta.

80 cm rata, Hanski videoi.


Meidän eka hylsy. Eipä ollut kyllä kovin luottavainen olo seuraavalle radalle. Käytiin välissä kävelemässä hetki pihalla palkintojenjaon ja radan korotuksen verran.

Ysikympin verkassa Hemppa oli hyvin samanlainen. Alkuun vauhtia oli vähän enemmän mutta lopulta tuntui ettei edennyt jalasta ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt. Nyt muistin vähän käännelläkin. Verkkahypyt pystylle tuli taas vähän lentämällä. Okserin jälkeen pukitti kerran. Ehkä aiheutin tämän itse? Siinä olin huterimmillani kyydissä. Pysyin kuitenkin. Toinen hyppy meni paremmin.

Nyt oma vuoro oli vasta kolmantena. Kaksi ekaa tekivät tuplanollat ja haaveilin että saisipa kaikki luokassa tuplanollat. Nyt en enää edes miettinyt että lähtisin tekemään lopun tiukkoja teitä. Oman vuoron koittaessa Hemppa kiukutteli eikä olisi halunnut lähteä liikkeelle. Laukassa tuntui ettei liiku pohkeesta eteen ja napautin raipalla. Paransi etenemistä. Ykköselle tultiin silti lapa edellä vinosti. Ajattelin ettei haittaa mutta tänään Hemppa ei tosiaan pelastanut mitään. Kielto. Vähän irtosin satulasta mutta sukkelasti takaisin.

Toisella yrityksellä yli. Rauhallisemmin taisi sanoa ope jo tässä vaiheessa. Kakkonenkin ok. Nyt kaarre kolmoselle taisi olla parempi mutta laukka hyytyi kaarteessa hyvistä yrityksistä huolimatta ja tyssättiin taas. Hylsy tästäkin luokasta. Uudella yrityksellä kolmosesta yli. Nelonen meni nyt hallitummin ja vitoselle oli selkeä ajatus. Arpomatta yli. Sarjalle en osannut tuoda yhtään sen paremmin ja otettiin siihenkin vielä yksi kielto. Uudella lähestymisellä yli. Seiskakin onneksi ylittyi vaikkei tultu ihan priimasti.

Hanski kuvasi myös 90 ratamme:


Olin todella hämmentynyt. Kunhan selvisin ensijärkytyksestä niin seuraava ajatus oli haave mennä autoon itkemään. Ei kuitenkaan siihen asti päästy. Ravasin Hempalla maneesissa vikan suorituksen jälkeen hetken ja taas se oli oikeaan kierrokseen epämääräinen. Ei kunnon tahditusta mutta ei tuntunut normaaliltakaan. Käveltiin pitkin ohjin ja lopuksi vielä kerran tallin ympäri. Yritin tunnustella etusia tallissa mutten huomannut niissä mitään poikkeavaa. Olivat symmetrisesti lämpimät.

Omat vaihtoehtoni olivat:
a) ratsastan huonosti ja Hemppa oppii systemaattisesti kieltämään kanssani
b) olen kipeä ja ratsastan huonosti
c) Hemppa ei ole kunnossa
d) b ja c

Tämän kun olisi tiennyt etukäteen niin olisi voinut jättää starttaamatta. Vaan eipä niitä kristallipalloja vieläkään ole myynnissä. Harmitti pitkälle iltaan mutta lohduttauduin sillä että pysyin kielloissa kyydissä ja ettei kyseessä olleet mitkään olympialaiset. Ei ketään kiinnosta enää huomenna. Toivottavasti Hempalla on kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora