tiistai 4. elokuuta 2020

Jumppalinjoja kahdella kierteellä

Tiistain estetunti muuttui nyt elokuun alusta pienryhmätunniksi. Ruksin itseni nyt sinne koko elokuuksi tuuraamaan kaveria. Myöhemmin selviää onnistuuko (olenko vielä Oulussa) vai pitääkö perua. Tänään meitä tuli tunnille vain 5. Minä sain Lissun.

Tänäänkin satulavyö oli hukassa. Ensimmäinen panssari oli juuri niukasti liian lyhyt. Mentiin sitten perusvyöllä. Jalustimissa ei ollut tarpeeksi reikiä joten laitoin kierteet.

Kaikki taisivat olla mielissään siitä että tuli ohje rakentaa esteet kentälle. Hetkeä aiemmin satoi mutta nyt oli pääosin kuivaa. N. +17°C.

Toiselle pitkälle sivulle 4 ristikkoa. Olikohan alkuperäiset välit noin kuutta metriä. Lopulta ne venytettiin n. 6,5 metriin. Toiselle sivulle tuli ristikko, kavaletti ja ristikko. En muista metrimääriä mutta 3 askelta väleihin.

Alkuverkassa Lissu oli suht tasainen mutta aavistuksen nuupahtaneen oloinen. Ei enää tuntunut räjähtävältä eikä oikeastaan mennyt jalasta eteen. Puksutti melko standardivauhtia.

Ylitettiin radan poikki yksittäistä puomia. Enemmän ravia kohti puomia, kaipasi ope. Laukassa meni vielä huonommin jalasta eteen. Ensin ylitettiin myötälaukassa ja linjalla käyntiin ja uusi laukka. Käyntisiirtymät venyivät melko pitkälle, lähes aitaan. Vasta näin jälkiviisasteluna tajuan että olisi oikeasti kannattanut yrittää saada käyntiin heti puomin jälkeen.

Seuraava homma oli ylittää puomia vähän kahdeksikolla ja hakea vaihdot ylityksiin. Oikeasta vasempaan vaihtoi, toiseen suuntaan ei. Ei vaikka käänsin puomilta tiukasti oikeaan. Olisin tässä vaiheessa kaivannut täsmäohjeita. Pohdin vain että kumpikos jalka pitikään saada läpi ennen vaihtoa. Ja että olikohan humma suora. Käsky oli vain tulla uudestaan. Ei auttanut. Eikä auttanut lyhyt raippakaan. Päästiin vain ristilaukkaan asti.

Lopulta puomi nostettiin kavaletiksi. Odotellessa muistelin johtamisen lisäksi että paino piti olla uudella sisäjalustimella. Ensimmäinen yritys toi toivotun vaihdon ja se riitti.

Seuraavaksi lähdettiin tulemaan maneesin puolen linjaa eli 3 laukan välejä. Muistelisin että ensin tultiin ravissa sisään. Ehkä. 3 askelta kuitenkin joka kerta väleihin. Välillä vähän kiihtyi. Parin kierroksen jälkeen pudotin raipan pois. Vika pysty nousi lopulta ja taisi olla meille n. 85 cm. Mittasin tunnin lopuksi.

Sitten tultiin oikeassa laukassa neljän ristikon jumppaa. Ei taidettu tulla sitä lyhyemmillä väleillä kertaakaan. Itse jäädyin ekalla kerralla mystisesti. Onneksi Lissu meni kaikista yli. Välillä sujui paremmin. Vika este nousi tässäkin ja kertaalleen tuli iloinen pukki vikan jälkeen. Onneksi olin kevyessä istunnassa ja hyvässä tasapainossa enkä horjunut mihinkään. Hyvin kyllä huomasi että jotain suurehkoa takana tapahtui. Epäilin että suuttuiko tamma takapuoleni kosketuksesta satulaan. Ope arveli että taisi olla ilopukki. Käski kuitenkin lyhentää jalustimia. Eli pyöräytin toiset kierteet.

Meille nostettiin vielä. Pukin jälkeen seuraavalla kierroksella olin sen verran säikky että tarrasin harjasta. Ei pukkeja. Taisi olla ensimmäinen isompi kierros kun Lissu otti puomin. Vika kerta tultiin kuitenkin puhtaasti. Mutta rentous katosi. Kolme ekaa estettä ok, sen jälkeen kiihdytys isolla askeleella vikan juureen ja sitten melko selättömästi juuresta yli. Mittailin tämänkin viimeisen n. 85-senttiseksi tunnin jälkeen.

Ei hypelty enempiä. Loppuverkassa humma oli taas muistaakseni rento myös pidemmällä ohjalla.

Tänään oli itselläni jostakin syystä vähän takakireää eikä hummakaan ollut niin innoissaan menossa. Tuntui vähän nuupahtaneelta. Kamala todeta mutta Laiban kanssa oli kivempaa.

Lopuksi purettiin esteet ja kannettiin kaikki maneesiin. Sitten vielä hepan hoito ja jalkojen kylmäys. Arvoin tunnin jälkeen seuraavan tunnin varaamista. Pitäisi taas ostaa uusi kortti kun edellinen 5x kortti hupsista vaan meni alle viikossa.

Tunnin jälkeen tein Lissun jalustinhihnoihin lisää reikiä.

Ongelmia:
vaihto vasemmasta oikeaan puomilla
pari pudotusta
pari pukkia
liian vähän reikiä jalustinhihnoissa
kuskilta pari jäätymistä

Parannusta:
pysyin vakaasti kyydissä
saatiin hypätä vähän isompaa (85)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora