perjantai 28. elokuuta 2020

Koulutreenit viime tipassa

Perjantaina oli odotettu koulutunti ennen kenttäkisoja. Ratsukseni sain onneksi Rocon. Tämä oli tosiaan meidän ihkaensimmäinen koulutreenimme. Ratsastajia oli tunnilla vain 4 ja tunnin piti taas sijainen. Oma ope taitaa olla lomalla?

Syyskeli yllätti ja menomatkalla oli enää +14°C. Pitkähihainen poolo oli hyvä ratsastusvaate.

Roco ei ollut tänään näemmä tehnyt muuta koska oli pihalla. Mutta ärrin murrin taas kun hepat olivat jossakin ihan muualla kuin piti. Enhän minä niitä tunnista kun pelto on täynnä heppoja. Piti sitten mennä kentälle kysymään. Lopulta oli 14 minuuttia aikaa harjata ja varustaa. Onneksi sain apuja!

Koulusatula on kuulemma 16", joten estepenkillä koulutunnille. Estevyö oli hukassa, joten lainasin muilta. Veikon vyö oli liian lyhyt, Germiksellä sopiva. Suitsiksi tutittomat kolmipalat.

Jäätiin alakentälle ja nyt ei ollut toista tuntia samaan aikaan toisella kentällä.

Ei ravattu alkuun vaan ensin väistettiin etuosaa sisälle käynnissä. Kuitenkin uraa pitkin kulkien. Tuntui kummalta liikkeeltä ja meinasin lipsua jatkuvasti ajattelemaan avoa. Opelta tuli kehuja eleettömästä ratsastuksesta ja tasaisesta ratsusta. Roco puksutti menemään ja kuunteli yllättävän hyvin. Mutta toisina hetkinä ei kuunnellut ja uralta ympyrälle kääntäminen oli välillä työlästä.

Tultiin tätä molempiin suuntiin ja taidettiin ravatakin. En muista ihan tarkkaan. Saatettiin ottaa laukkojakin alkuverkassa.

Välikäyntien jälkeen tultiin avoja. Ensin käynnissä. Sai tehdä voltin alle, mutta niiden tekemiseen ei kannustettu. Ensin oikea kierros. Alku oli molempiin suuntiin vähän kankea ja kiemurainen. Tehtävällä myöhemmin tehtiin kesken käyntiavon siirtyminen raviin. Alkuun Roco suoristui ravissa mutta sain korjattua takaisin avoon.

Myöhemmin tultiin ravissa avoon ja nostettiin samassa asennossa laukka. Tämä oli vielä hankalampaa. Toki Roco teki ihan asialliset nostot ja laukkasi, pääosin jopa yllättävän pyöreänä. Mutta suoristui laukassa. Tässäkin parannettiin toistoilla.

Välissä laukattiin jokunen pätkä suoraan. En muista pitikö ekassa (oikeassa) kierroksessa tehdä siinä avoa. Tein itsekseni temponmuutoksia ja suunnanvaihdossa kokeilin lävistäjän. Kovin innokkaasti ei lähtenyt keskilaukkoja. Vaihtoa en halunnut yrittääkään.

Vasemmassa laukassa piti tehdä avoa. Onnistui vaihtelevalla menestyksellä.

Loppuraveissa sai taivutella hevosta pidemmälle kaulalle. Roco laski päätä vaikka edelleen seurasi taivuttavaa ohjaa vaihdellen. Tein loppuverkan lomaan muutamat pysähdykset ravista. Muutenkin yritin skarpata tänään siirtymissä.

Olisin kaivannut vähän enemmän huomisiin tehtäviin painottuvaa tuntia. Edelleen epäselväksi jäi saadaanko tehtyä 15 metrin ravivolttia haluttuun paikkaan. Mutta sangen tasaista menoa oli. Pitänee yrittää vähän aktivoida, jottei mene liian veltoksi.

Ongelmia:
humma oli väärällä laitumella
minun mielestäni ei mennyt yhtä hyvin kuin open mielestä
välillä oli alkeistason ongelmia kääntämisessä
laukka meni nelitahtiseksi kun yritin avoa
mäkäräinen lensi silmään
kotimatkalla enää +9°C

Parannusta:
sangen tasaista
ei tarvinnut komentaa liikkumaan
en ole erityisen huolissani huomisesta kouluradasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora