perjantai 14. elokuuta 2020

Estetunti kenttätyyliin kavaleteilla

Perjantaina selvisi etukäteen sekä se, että meillä on esteitä, että ratapiirros. Tuntilaisia pitäisi olla 7 mutta tänään meitä oli vain 4. Luksusta.

Listan luona ihmettelin että kuka kumman Jukka. Onneksi joku sitten hoksasi että siinä lukeekin Sukka. Hah!

Varustaminen oli hankalaa. Onneksi joku kertoi että kaapista löytyy humman omat suojat. Satulan pistin jo selkään kunnes tajusin että se on koulupenkki. Vaihtoon! Samoin jalustimet piti siis siirtää toiseen satulaan. Jalustimien vaihtaminen on inhokkihommiani, tästä voi päätellä motivaatiotani vaihdella niitä huvikseen. Onneksi nämä siirtyivät suht helposti.

Sitten kyytiin ja kentälle. Nyt saatiin ohjeet jo alkukäynneissä ja verkka alkoi heti ohjattuna. Opena sijainen. Ravia keventäen 2 ylös, 2 alas. Tämä sujui suht helposti. Onneksi oli taas myös supergrippihousut helpottamassa. Seuraavaksi 3 ylös, 1 alas, oli huomattavasti huterampaa. Eikä ollut oikein harjaa, josta ottaa tukea. Samalla piti ratsastaa ja työstää normaalisti. Ei onnistunut kun kaikki energia meni laskemiseen. Ympyröitä osasin kääntää. Sitten jäätiin kevyeen raviin. Hankalaa. Onneksi melko pian nostettiin siitä laukka.

Laukassa jatkettiin keventämistä laukan tahdissa. Tämä oli taas leppoisaa. Sitten kevyeen istuntaan ja lyhyillä sivuilla kiinni ja pitkillä eteen. Sukkahan lähti. Tätä jokunen kierros kentän ympäri ja välikäynnit. Humma puuskutti reilusti enemmän kuin kuski. Ei ollut itselleni erityisen rankkaa.

Ratapiirros kaapattu wa-ryhmästä.
Oikeasti esteet olivat kauempana aidoista
ja myös vasen linja pystyinä.


Hyppyhommat aloitettiin linjalla ravilähestymisellä, vasen kierros. Jälkimmäisenä (kuvassa oikea ylh.) oli vesimatto. Ekan (ristikko) edessä alkuun kaksi maapuomia ravipuomeina.

Sukalla oli kiire. Silti laukka piti muistaa pyytää, muuten jatkoi ravissa. Vähän empi vesimatolle mutta takanoja auttoi asiassa. Hypyissä ei ollut kovin helppo istua. Sellaisia satula hyökkää takapuoleeni -hyppyjä. Muutamalla toistolla löytyi paremmin laukka hyppyyn ja lopulta myös suorempi reitti esteiden väliin ja niiden yli. Väli taidettiin tulla kuudella. Herkästi oli väärä eli oikea laukka linjan jälkeen. Ravipuomit häipyivät lopuksi mutta silti tultiin ravissa.

Seuraavaksi mentiin toisen pitkän sivun linjalle. Ensin oikeassa kierroksessa uraa pitkin molemmista ohi, sitten pienellä voltinpuolikkaalla linjalle ja siitä esteiden yli.

Ensin Sukka spurttasi käännöksissä. Hitaammin mennessä ehdotti ravia. Lopulta löytyi rauhallinen pikkulaukka käännökseen. Vasemmassa kierroksessa sen löytäminen oli hankalampaa. Meinasi sammua koko laukka ja takaset eivät ainakaan paljoa liikkuneet. Samalla hiipui aktiivisuus. Joka oli vähän hassua tämän kiiturin kanssa. Esteistä päästiin kuitenkin yli vaikka kuinka hitaasti ja missä askellajissa. Kuskille ei aina tyylipisteitä hypyistä. Estekorkeus oli yhä kavalettitasoa.

Sitten keskineliön kimppuun. Tultiin se ensin vain kahdeksikolla yli. Yllättävän paljon Sukka epäröi myös sille. Toki mentiin yli. Joitakin vääriä laukkoja meillä oli alkuun. Tultiin sitä vielä jokunen kierros ja rupesi löytymään myötälaukat. Tosin yhä Sukka taisi vähän empiä.

Lopuksi tultiin rata. Vasemmassa laukassa vasemman reunan esteiden ohi ja pikkukäännöksellä linjalle. Linjan yli. Sitten neliön yli kahdesta suunnasta ja lopuksi vesimatolta ristikolle nyt toiseen suuntaan. Esteetkin vähän nousivat. Jonnekin 60 cm nurkille jo. Tällä kierroksella saatiin kaikki laukat nyt oikein. Mutta yhä Sukka vähän empi. Tällä kertaa eniten viimeisen linjan esteitä. Mutta päästiin niistä kuitenkin yli.

Luulin jo että lopetetaan mutta tultiinkin viimeinen linja vielä uudestaan. Esteet vähän nousivat ja päivän korkein oli n. 70 cm. Yli mentiin vaikka edelleen hypyissä tuntui olevan vähän vaikea istua kunnolla mukana.

Loppuun ravattiin hetki ja loppukäynneissä Sukka ei enää puuskuttanut pahasti. Välikäynneissä pahemmin kuin nyt lopuksi.

Ongelmia:
hitusen epätasaista
epäröi ennen esteitä
sakkasi tiukoissa käännöksissä
en osannut istua Sukan hypyissä
puuskutti
hoitaessa vähän hapan

Parannusta:
kaikesta yli
skarppaamalla kaikki myötälaukat

Miia videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora