maanantai 24. elokuuta 2020

Kaasua karvasatulasta

Maanantaille löytyi paikka koulutunnilta, joten vältyin tallittomalta. Odotin taas Laibaa mutta minulle olikin jaettu Floora. Humma oli sisällä ja takajalat olivat turvoksissa. En tunnin jälkeen muistanut katsoa oliko tullut muutosta.

Päädyin nyt kokeilemaan mainostettua karvasatulaa, jolla Floora kuulemma liikkuu paremmin. Unohdin huovan välistä (en tajunnut että sekin tietysti kuuluu) ja alkutuntini viivästyi uudelleensatuloinnin takia.

Pihalla oli puolipilvinen +15°C mutta oltiin taas jostakin syystä maneesissa. 8 hengen tunti. Selkään astuin korkealta korokkeelta. Avustettuna onnistui helpommin.

Ensimmäiset pari raviaskelta tuntuivat todella huonoilta. Opea ei näkynyt missään, joten arvoin että mitä tehdä. Kävelin vielä tovin ja sitten jatkoin ravia. Parani. Open tullessa ravissa ei näkynyt enää mitään kummallista. Eikä opekaan siis siinä mitään nähnyt. Kai se sitten oli vain alkujäykkyyttä?

Alkuun siis vaan hölkkäiltiin itsenäisesti. Taisin tänään pitää ohjia jotenkin tuntumalla. En muista mentiinkö toiseen suuntaan myös laukkaa. Keventäessä yritin olla laittamatta painoa jalustimille. Tuntuivat eri mittaisilta vaikka kuinka säädin. Floora kuitenkin eteni ihan ok.

Opetus alkoi pitkällä ohjalla eteenratsastuksella. Kuviona sama pituushalkaisijalle tulo ja reunoilla eri kierrokset. Ensin vain ravia ympäriinsä. Sitten pitkille sivuille laukkaa. Melko pitkään vain posoteltiin eteen. Jockeylaukkaa. Kannustaen ja houkutellen, ei piiskaten. Ei haitannut karvasatula.

Myöhemmin piti vähän hakea tuntumaa ja ratsua pyöreämmälle niskalle. Ei pyöristynyt pätkääkään.

Välikäynneissä nakkasin koko jalustimet pois. Helpotti.

Jatkettiin samalla kuviolla. Ravia 10 askelta kooten, 10 reippaasti eteen. Yritin pari kierrosta laskea, sitten luovutin. En osannut samalla ratsastaa. Lopulta päädyin menemään kaarteet isosti ja suorilla kokoamaan. En ehtinyt saada asioita valmiiksi eikä Floora rentoutunut saati pyöristynyt. Myöhemmin nostettiin keskilinjalle laukka. Nousivat myötäiset mutta siihen se jäi. Lopuksi piti laukassakin ratsastaa ensin eteen, sitten koota. Kokoamisyrityksistä putosi raviin. Yhä kulki sinnikkäästi pää melko pystyssä vaikka yritin mitä. Lopulta jäätiin kokonaan laukkaan ja piti taivuttaa ihan kunnolla kaula sisään, sitten ulos. Parempi hetki löytyi kun opelta tuli täysi huomio ja vielä täsmäohjeet kuskin suoristamiseen. Harmi vaan se hukkui nopeasti enkä osannut ratsastaa enää itsekseni yhtä hyväksi.

Loppuravit kevensin ilman jalustimia. Helppoa karvasatulalla. Ohje oli ratsastaa hevosia eteen ja alas. Lähinnä nauratti epätoivosta. Onneksi hitusen parani. Oli kyllä kaikkea muuta kuin loistokasta tänään. Ainoa plussa siitä että Floora liikkui.

Tunti tuntui loppuvan ihan kesken. Kaikki jäi puolitiehen. Loppukäynnitkin jäivät vähän lyhyiksi kun humma piti luovuttaa seuraavalle ratsastajalle.

Ongelmia:
unohdin satulahuovan ensin
jalustimet olivat hankalat
ei kovin pyöreäniskainen ratsu
alkuverkassa muut tulivat perä edellä vastaan ja oli vähän ahdasta
oikea jalkani halusi taas nousta kengän sisällä
tunti tuntui loppuvan ihan kesken
ei jäänyt kovin taidokas olo

Parannusta:
Floora liikkui paremmin eteen
pari hyvää pätkää kun ope täsmäohjeisti
karvasatula ilman jalustimia oli hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora