lauantai 17. lokakuuta 2020

Vihdoin toivottu estetunti Ratsukankaalla

 Muinoin tosiaan toivoin että voisiko viimeinen korttituntini Ratsukankaalle olla esteitä. Tämä sopi. Elokuulta asti tätä yritettiin saada järjestymään ja meni lopulta tähän asti. Mutta hyvä että järjestyi.

Keli oli sateinen. Ratsukseni oli merkattu Lola ja se löytyi osittain märkänä sisältä. Selvästi oli ollut loimi niskassa. Ihanan puhdas. Harjasin läpi, suojat jalkoihin, satula ja suitset. Humman ainoa tunti tänään. Kuolaimet otti vähän huonosti mutta muuten oli kiltisti.

Onneksi tallista löytyi Lolalla paljon mennyt kuski, jolta sain kysyttyä täsmäohjeet. Jos ei reagoi jalkaan niin kouluraipalla saa sanoa kunnolla. Edellisen lähtissä tehtävälle kannattaa lähteä ravaamaan. Ohjien poisheitto ei auta. Kannuksia ei ollut.

Ratsukoita tunnille tuli 5. En tiedä mikä on normaalimäärä, ehkä 7? Kasattiin esteitä. Peilipäätyyn ympyrälle kavaletti. Molemmille lävistäjille punaiset pystyt ja tallin puolen pitkälle sivulle vihreä okseri.

Jalustinhihnasta loppuivat reiät enkä jaksanut tehdä kierteitä. Mitta oli lopulta aika hyvä.

Alkuun tehtiin siirtymiä ja temponmuutoksia. Käynnistä seis. Ravista käyntiin ja takaisin. Yritin olla jämynä enkä suvainnut hyytymistä enkä reagoimattomuutta. Aika monesti piti sanoa kovemmin ja muistuttaa raipalla heti perään. Mutta Lolasta löytyi ihan asiallinen ravikin eikä pelkkää matamista.

Laukkaa alkuverkassa tultiin vain pääty-ympyrällä maapuomin yli. Lola sovitti askeleensa hyvin. Itse olisin mieluusti laukannut vähän pidempiäkin pätkiä.

Tultiinkohan vielä kavaletinkin yli laukassa ennen pidempiä tehtäväpätkiä. Lujaa ei kuulemma tarvi tulla ja kun etenee niin ei tarvi usuttaa enempää.

Hyppyvuorossa meidät jätettiin vikoiksi. Tultiin noin kolmen esteen pätkiä. Noin nelisen pätkää. Eli aika paljon tuli odottelua (varmaan tuplasti kuin aamulla myös 5 ratsukon estetunnilla). Pidin odotellessa käynnissä liikkeellä. Muille ei tullut sanomista seisoskelusta.

Estekorkeudet olivat todella maltillisia. Lähes joka kierros aloitettin kavaletilla eivätkä muut esteet olleet juuri korkeampia. Oli vähän haastetta saada Lolaa kunnolla liikkeelle. Laukkasi kyllä muttei imenyt. Kun pari kertaa lähti etenemään itse niin en tajunnut tehdä puolipidätteitä ja laakahypättiin puomi mukaan. Meillekin tuli yksi vai pari sakkohyppyä. Mutta odotin välillä vähän turhankin hyvin. Jokusen kerran en päässyt hyppyihin kunnolla mukaan ja aika refleksinä ohjat valuivat nyrkkien välistä pitkiksi. Näistä ei tullut sanomista. Ope varmaan tajusi että keksin itsekin ettei mennyt ihan putkeen.

Aluksi hyppyihin oli hankala päästä mukaan mutta vähän parani loppua kohti. Lola tuntui jaloilleni yhä turhan leveältä. Hankala oli malttaa pitää ohjat kädessä. Tuntui liikkuvan parhaiten ohjat yhdessä kädessä ja raipalla vauhtia hipsutellen.

Lopuksi okseria nostettiin meille. Korkeutta tuli huimat 65 senttiä. Jälkimmäisellä kerralla maltoin tehdä enemmän kaarta. Ekalla kerralla mentiin kaukaa viidellä. Jälkimmäisellä kerralla asialliset 6.

Loppuverkassa Lola kulki sangen nätisti. Eteni ja ravasi selän läpi pyöreällä niskalla. Silti hetkittäin piti herätellä reagoimaan jalkaan.

Lola ei mennyt tänään muuta. Ei erikoisempia loppuhoitoja. Ohje oli että voi harjata jos tahtoo. Sen lisäksi halusin vielä pyyhkäistä sienellä satulavyön kohdan. Ei kuulemma kastella enää hevosia mutta ei se yhdestä sienellisestä juuri kastunut. Kuivempi se nyt oli kuin ennen tuntia.

Korttini loppui ja tuntuu että tämä riitti itselleni Ratsukangasta tälle erää. Tämä tunti ei ollut ihan sitä mitä estetunneiltani kaipaan. Eikä muutenkaan jäänyt sellainen olo että olisivat tahtoneet minut asiakkaaksi.

Ongelmia:
leveä ratsu
urat maneesissa
Lola ei ollut edelleenkään kovin lennokas
pari pudotusta

Parannusta:
eteni paremmin kuin viimeksi
ei kieltoja
sain vähän korjattua menoa
loppuraveissa oli aika kiva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora