perjantai 2. lokakuuta 2020

Istuntatunti ilman istuntaa

Perjantaina meitä olikin Turkan tunnilla vain 4 ratsukkoa. Olin toivonut jotakin uutta ratsua. Listassa luki Flippe. Toista kertaa Flipellä siis. Ihan hauskahan silläkin oli mennä. Aiheena istuntaa. Flippe oli jo edellisellä tunnilla hommissa.

Yritin säätää martingaalia pidemmäksi mutta päädyttiin ottamaan se pois. Mentiin yläkentälle. +10°C ja pimeä tuli nyt jo ennen tunnin alkua.

Alkuun Flippe kiiruhti ja töpötti. Yritin saada sen lähinnä rennoksi. Kummasti yritin vaikuttaa entistä vähemmän. Eli vähäkin ratsastus muuttui matkusteluksi. Rentous kuitenkin parani. Seuraava ongelma oli saada luikertava humma pysymään raiteillaan. Vasemmasta ohjasta ei oikein voinut höllätä, sillä pää kääntyi oikealle. Open mukaan kanttasi molempiin suuntiin vasemmalle vasenta pohjetta päin mutten oikein huomannut.

Tultiin tänään keskilinjaa. Siirtymiä ja voltteja. Laukannostoja volteilta. Vaihtelevaa menoa meillä. Välillä Flippe jännittyi mutta onneksi vähemmän kuin odotin. Saatiin kuitenkin nostot tehtyä. Viimeistä lukuun ottamatta nosti laukat oikein. Sen jälkeen vasemman sijasta tuli noin kolmesti oikea.

Tauon jälkeen nostettiin laukka keskilinjan suoralla ravista. Olin yllättynyt miten hyvin saatiin tämä tehtyä. Suht suoranakin jopa.

Lopuksi laukattiin molempiin suuntiin useampi kierros putkeen. Hyviä pätkiä. Kuski tosin yhä vaikutti aika minimaalisesti.

Loppuravissa oli hetkittäin hyvä. Välillä yritin tehdä käynnissä avoja. Pari lisätreenikertaa auttaisivat varmasti.

Siihen nähden että tämä oli istuntatunti niin istunnasta ei sanottu mitään. Erikoista.

Flipelle tuli hiki. Tallissa olin jo viemässä karsinaan kun tuntikaveri muistutti ettei Flippeä saa laittaa karsinaan koska hankaa siellä. Kuivahti vähän syödessä, sitten pihalle pimeyteen. Ei enää ötökkäsukkaa niskaan.

Ongelmia:
alkuun aika epätasaista
jännittyi helposti
jännittyi myös kentän ohi talutetusta hevosesta

Parannusta:
rentoutui loppua kohti
ei hepuloinut muiden sinkoilusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora