sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Flamingoitumassa Kaapon ensimmäisissä koulukisoissa

 Sunnuntaina oli kisojen takia taas inhottavan aikainen aamu, herätys jo 07. Luvassa siis seurakoulukisat Äimärautiolla. Ratsuna Kaapo 5 v luultavasti hepan ensimmäisissä koulukisoissa. Luokaksi siksi helppo C EB Special. Lisäksi nämä olivat naamiaiskisat, joten naamioitumiseenkin piti varata aikaa.

©Katju

Oma startti oli luokassa neljäntenä. Luokka alkoi kympiltä ja kisaajia siinä oli huimat 21.

©Anu

Olin tallilla vähän ennen ysiä. Kaapo löytyi tarhasta ja se on kuulemma muutettu ulkokarsinaan asumaan. Varustettiin se siis vapaassa karsinassa. Kisahoitajaksi tuli ihana Inkeri, joka laittoi Kaapolle sykeröt ja auttoi naamioitumisessa. Uhosin etten ompele näihin kisoihin mutta niin vaan edellisenä iltana surautin puolessatoista tunnissa pinkin korvahupun. Nyt on sitten sellainenkin.

Ihana kuva Kaaposta!
©Iida Ruonala

Valmistautumisaika oli hieman tiivis ja lopulta oltiin sangen minuutilleen valmiina. Loikkasin kentällä kyytiin ja käveltiin kentän poikki maneesin toiseen päähän verkkailemaan.

©Hanna Moisanen

Alkuun Kaapo oli verkassa vähän jännittynyt. Ei pälyillyt, sinkoillut tai loikkinut mutta tuntui pinkeältä, sisäänpäinkääntyneeltä ja aika mutkaiselta. En siis pitkään aikaan tehnyt muuta kuin ensin kävelin pitkällä ohjalla ja sitten keventelin kaikessa rauhassa.

©Hanna Moisanen

Kunnon skarppimenoon en verkassa päässyt. Lisäksi siellä oli noin kahdeksalla ratsukolla aika ahdasta, joten en tehnyt mitään ihmeempiä kuvioita. Ympyröitä ja lävistäjiä. Myös keskilinjoja olisi kannattanut vähän treenata. Siirtymiä hitusen mutta vähän puolivillaisesti. Kaapo kuunteli muuten hyvin mutta teki taas kaksi kakkajumia. Jännittyminen onneksi väheni. Ravia lähinnä kevensin, istuin vain laukkojen välillä.

©Hanna Moisanen

Lopulta verkka-aikani eli puolisen tuntia meni tosi äkkiä enkä ehtinyt yhtään seurata suorittavia ratsukoita. Valmistautumisalueella pyöriminenkin unohtui. Yhtäkkiä oli vaan aika mennä aitoihin. Ravasin kohti kisapäätyä ja annoin raipan matkalla pois.

©Iida Ruonala

Aidoissa Kaapo ei suuremmin jännittänyt. Ravasin pitkän sivun ja kävelin tuomarin editse lyhyen sivun. Lävistäjällä ravia toiseen päätyyn ja jo tässä tuli lähtömerkki. Samalla kuuluteltiin että ratsun omistaa Äimäraution ratsastuskeskus ja se on syntynyt 2015. Ravasin vielä toisen pitkän sivun ja käveltiin toisestakin suunnasta tuomarin ohi. Sitten takaisin raviin ja aloittamaan. Laukkaa tai kontrollipysähdyksiä en ehtinyt ottaa.

©Hanna Moisanen

©Iida Ruonala

Enkä muistanut kummastako suunnasta Kaapon kanssa kannattaa aloittaa. Samalla tajusin ettei olla treenattu kääntymisiä peiliä kohti. Ihan suoraa ei tullut mutta kelpo. Päätin mennä radan harjoitusistunnassa ja näin tein. Pysähdys ok, vain pienellä kiemuralla takaisin raviin. Vaan ei päästy kuin pitkän sivun puolelle kun Kaapo päätti pysähtyä kakkimaan. Kraah! Yritin pyytää kauniisti ja lopulta ponipohkeilla mutta ruuna teki toimituksensa valmiiksi ja suostui liikkumaan vasta sen jälkeen. Onneksi ravissa ja kuulolla. Ympyrä saatiin tehtyä. Lävistäjälle ei lähtenyt kovin lennokkaasti eteen.

Vähän vinossa.
©Hanna Moisanen

©Iida Ruonala

Laukannosto sen sijaan oli kadoksissa eikä tapahtunut mitään. Kuskille tuli hätä ja ympyrän alkaessa sain humman jotenkin maiskutettua laukalle. Laukka onneksi oli ihan ok, samoin kuvio. Siirtymistä ei jäänyt muistikuvia. Käynti tuntui hitaalta. Pysähtyi rauhassa ja rentona. Ravi tuli vähän hitaasti, vaikka aloitin pyytämään jo hetkeä ennen. Jälkimmäinen laukka sentään nousi kuten pitikin. Loppulinja ihan ok.

Tässä keskitytään.
©Hanna Moisanen

©Iida Ruonala

Suoritus oli tosiaan äkkiä ohi. Saatiin pukeutumisesta sukulaku ja porkkana (suoraan Kaapon suuhun). Sitten pihalle ottamaan posekuvat kun kerrankin muistettiin. Aurinko ei ihan vielä paistanut mutta oli sentään valoisaa ja sateetonta. Kauneimmat lehtikelit ehtivät jo mennä.

©Inkeri

©Inkeri

©Inkeri

Sitten hepan purku, hoito, loimitus ja takaisin tarhaan palautus. Koko homma oli äkkiä ohi. Itse luokassa sen sijaan meni ties kuinka kauan ja karkasin treeneihin.

Paperista sai käydä ottamassa valokuvan. Kakkajumista 6, se tosin oli arvostelukohtien ulkopuolella. Ensimmäisestä laukannostosta ansaitusti kolmonen. Käyntipätkistä pysähdyksineen seiskat. Lopulta oltiin viidensiätoista tuloksella 62,381 %.

"Mukava energia, kiva asu :)"

Pukupalkintoja ei saatu vaan ne menivät söpöille junnuille.

Anu tallensi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora