maanantai 17. kesäkuuta 2019

Pikkujunnukimolla ratsastustaidon testaus

Maanantaina saavuttiin aamusta Irlantiin. Tällä kertaa Adareen Clonshireen. Melko pian saapumisen jälkeen suunnattiin tallille. Ilmoitustaululta löytyi hevosvalikoima, joista osa oli jo napattu. Tallityöntekijä kyseli meiltä vähän taustatietoja ja jakoi sen perusteella lopuille ratsuja. Sanoin että ratsastan lähes joka päivä ja sain kimon Apollon.

Ponitallin puolelta löytyi valkoinen ratsu. Harjatessa näytti ihan ponilta. Tunnin jälkeen näytti kasvaneen 10 cm ja pohdin että lienee pikemminkin 155 cm pintaan korkea. Hoitaessa oli kiltisti.

Hypättiin pihalla kyytiin ja mentiin pikkukentälle. Heti alkuun sain brieffauksen että humma on vasta 5 v. "Like an old man" kommentoi ope mutta jäi epäselväksi että viittasiko luonteeseen vai ratsastettavuuteen. Ratsain oli mielestäni nuoren hevosen luikero. Pitkin ohjin ehdotteli omia suuntiaan, tuntumalla ohjautui paremmin. Halusi aika hellän ja kevyen tuntuman enkä osannut mielestäni ihan sellaista tarjota.

Tunnin sisältö oli aika yksinkertainen. Ravattiin uraa pitkin molempiin suuntiin. Sitten tultiin vuorotellen laukkavoltit molempiin suuntiin. Matkustelin vähän ja ensimmäiselle tuli huolimaton käännös. Tuli noottia että tekemiset pitää suunnitella kunnolla. Toiseen suuntaan sanoi että voi mennä myös puomien välistä. En mennyt ja vastasin ihmettelyyn että ohjehan oli että halutessaan voi mennä.

Tultiin yksitellen puomilinjaakin. Ensin ravissa puomeina. Sitten viimeinen nousi ristikoksi, myöhemmin pystyksi. Ihan ok. Lisää jalkaa ja hypyssä lisää ohjaa. Muualla hellempi käsi ja näytti ohjien hieromista Kirjorinteen tapaan. Joko en saanut lisäpalautetta tai en kuullut tai tajunnut sitä. Jäi vähän harmittamaan kun en tiennyt sainko yhtään korjattua.

Este oli korkeimmillaan ehkä 70 cm. Apollo hyppäsi helposti eikä tuijotellut. Suurin ongelma tuntui olevan ettei open kanssa ymmärretty toisiamme. Sama ongelma molempiin suuntiin viestiessä. Minä en ymmärtänyt mitä ope yritti sanoa. Ope ei ymmärtänyt mitä yritin kysyä enkä minä ymmärtänyt mitä vastasi vai vastasiko. Toivottavasti tämä helpottaa lähipäivinä.

Lopuksi käytiin vielä maastolenkki käynnissä ja ravissa. Heppa kavahti vähän lampaita sekä autosta kuulunutta ääntä. Mutta selässä oli turvallinen olo.

Kiva tunti mutta jälkioloksi jäi etten osaa ratsastaa. Tunnin jälkeen olisin voinut ottaa täsmällisemmät toimintaohjeet. Haahuilin ympäriinsä kysellen ohjeita. Selät pestiin (vaahtoavalla vedellä). Mielestäni humma oli puhtaampi ennen pesua.

Ongelmia:
pariin otteeseen tihutti
heppa oli vähän luikero (lähinnä käynnissä)
jäi sellainen olo etten osaa ratsastaa

Parannusta:
kiltti ratsu
hyppäsi helposti
ei tullut kylmä t-paidassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora