perjantai 28. kesäkuuta 2019

Lomallelähtötreenit Assilla

Perjantaina kävin toisen kerran tällä viikolla Assilla. Tänään luvassa koulutreenit. Olin vähän tiukahkolla aikataululla liikkeellä mutta näytti siltä että ehdin kävellä alkukäynnit pihalla. Kelikin oli tähän sopiva puolipilvinen n. +18°C. Assi oli kuitenkin toista mieltä. Ensin taas hiippaili pihalla kun säädin remmejä. Sinnikäästi peruutin joka kerta takaisin paikoilleen.

Kun ehdotin lammen suuntaan menoa niin Assi luikersi ja lopulta meni pakki päälle. Patistelin aikani mutta sitten ruvettiin olemaan tientukkona. Assi sai siis jatkaa peruuttamista minun pyynnöstäni ja kaveri meni sillä aikaa edelle. Perään lähtö onnistui. Mutta aikaa oli kulunut sen verran että tehtiin pian u-käännös ja mentiin maneesiin. Siellä saatiin rauhassa jatkaa alkukäyntejä. En tiedä odotettiinko meiltä jotain muuta, sillä ope kysyi että ollaanko ravattu. Ei ollut taas käynyt edes mielessä että olisin voinut katsoa kelloa ja ottaa ohjia tuntumalle.

Aloitettiin kevyessä ravissa. Loivia kiemuroita, eteen, välillä pääty-ympyröitä. Luulin että pääsisin helpolla mutta Assi olikin aika hitaalla tuulella ja alkuverkka meni oikeasti herättelyssä. Taidettiin lopulta ottaa laukkojakin jo alkuverkassa.

Tehtävänä tultiin lyhyeltä sivulta käännös viitisen metriä uran sisälle ja väistö uralle. Muualla kevensin mutta väistöt istuin alas. Väistöissä vauhti meinasi nuupahtaa. Pitkiä jalkoja kuskille, kaipasi ope. Sekä heti väistön jälkeen Assin lennätys eteen. Ei ollut lähellekään niin hyvä kuin mitä viimeksi kentällä. Veikkaan että osa hitailusta johtui itsestäni ja asennostani. Pyöreämmälle niskalle, ja kun muistin pyytää niin Assi pyöristyi. Jälkimmäiseen kierrokseen ei onnistunut ihan yhtä helposti.

Laukassa tehtiin kolmikaarisia ilman vaihtoja eli keskimmäinen kaari tuli vastalaukassa. Ensin oikea kierros. Ensimmäiselle kaarelle Assi ehdotti kakkataukoa ja ope huusi eteen. Sain komennettua takaisin laukkaan ja pyynnöstä Assi tietysti otti vastalaukan takaisin. Itselläni suurin ongelma oli hutiloiva ohjaus. Monesti viimeinen kaarre oli liian iso tai pieni. Lopulta sain vähän skarpattua ja koko vähän yhtenäistyi. Assi piti tasapainonsa hyvin, asetuksiin piti keskittyä.

Hummalle tuli hommia ihan kunnolla ja hikosi. Loppuravissa oli taas aika kiva ja eteni itse. Siinä vihdoin suunnanmuutokset rupesivat toimimaan paremmin. Muttei edelleenkään yhtä helposti kuin viimeksi kentällä ötökkä silmässä.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Nyt ei jumitellut alkuun mutta lammella vähän empi. Kun sain tuupattua patsaasta ohi niin sitten imi itse sivupolulle kohti maastoja. Annoin Assin päättää reitin ja kävi autotiellä asti, siinä vaihtoi suuntaa ja palattiin takaisin. Loppumatka taas eri reittiä tarhojen taakse. Parikymmentä minuuttia.

Tallissa pesulle ja iltaruoka-aika. Treenit Assin kanssa jatkuvat lomani jälkeen.

Ongelmia:
pihajumit alussa
oli vähän hidas alkuun
ratsastin 3-kaaristen kaaret sangen hutiloiden
yritti kakkajumia mutta sain estettyä

Parannusta:
vetristyessään ryhdistäytyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora