lauantai 1. syyskuuta 2018

Pienet treenihypyt Pavella ennen kisoja

Lauantaina oli viikon estetunnit. Hemppa ei herunut, joten hyppäsin taas Pavella. Nyt viriteltiin hummalle pelham suuhun parempien jarrujen toivossa. Keli oli yllättävän lämmin ja mennessä näytti +20°C. Turvaliivi piti ottaa alkuverkoissa pois kun meinasin läkähtyä.

Ehkä pelhamin takia Pave ei nyt juossut ihan turpa ylhäällä kuten viimeksi. Pienellä usuttelulla löytyi reippaan ravin sijasta laukka. Siitä sitten himmailua raviin. Tultiin ympyrällä kavaletteja. Ei kovin taipuisaa mutta yritin kovasti. Laukassa sama juttu, 4 askelta väliin. Jälkimmäinen osui hyvin, ensimmäinen ei aina. Kerran laukka vaihtui välille vääräksi.

Hypättiin toisen pitkän sivun linja, olikohan 21 vai 21,5 metriä. Ensin kuudella, sitten vähän usutin viiteen. Jarrut menivät taas rikki mutta kommentit oli lähinnä hyvähyvä. Tultiin vielä pitkä kaareva linja punaiselta toiselle. Meni ihan ok niin kerta riitti.

Ei taidettu loikkia enempiä alle vaan tultiin pikkuinen rata. Muutama kavaletti ja pieniä esteitä. Korkein oli ehkä 70 cm, muut jossain 60 cm tuntumassa. Suoria ja kaarevia linjoja ja 2 askeleen sarja. Suunnanvaihtokavaletit lävistäjillä. Kymmenkunta hyppyä. Tällä kertaa vähän vaikeasti muistettava rata. Lähes joka kerta päädyssä arvoin että suoralle vai lävistäjälle. Onneksi sain ohjeita ja olin nopea kääntämään. Pave vaihtoi laukat joko hypyissä tai heti jälkeen. Yksi kaarre tultiin väärässä vai ristilaukassa, unohdin jo. Ohjautui ja kuunteli pidätteet. Muita korkeampi este putosi. Ope kommentoi että niin tuppaa käymään jos kaikki eivät ole saman kokoisia.

Olisin vähän kaivannut uusintateiden treeniä muttei hypätty enempää. Ohje kisoihin oli puksutella tasaisesti tai jotain siihen suuntaan.

Loppuraveissa oli aika hyvä. Tasainen ja pääosin rento. Olisin halunnut vielä puoli pykälää lisää vauhtia ja pykälän hitaamman tahdin. En saanut säädettyä. Loppukäynnit käytiin peltolenkin kautta. Aloitettiin Paven kanssa edeltä mutta kun ennen pihatien risteystä oli säikähtänyt kahdesti (open kolautus, puskassa vaaniva kyltti) niin laitettiin Hemppa keulille. Keskellä meni ongelmitta.

Ongelmia:
pienet esteet
yksi väärä laukka
ei kovin taipuisa
yksi pudotus
loppukäynneissä säikkyi ekana

Parannusta:
jarrut toimivat paremmin
oli yhä reipas
hyppi mukisematta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora