perjantai 5. tammikuuta 2018

Hitailua ja matelua esteillä

Perjantain the estetunnille sain Armaan. Humma laitettiin onneksi valmiiksi ja kävin itse nakkaamassa Cunamin talliin. Ei haitannut, sillä sain samalla juoduksi. Tuli kuuma. Ratsukoita tällä tunnilla oli 5. Esteitä muuteltiin edellisestä vain hieman.

Jo alkuverkka oli kunnon luulot pois -menoa. Ympyrällä puomien yli ravissa ja kaksi volttia esteiden ympäri. Armas ei ollut kovin taipuisa ja taivutteluyrityksistä hidastui. Käynnissä reagoi hyvin pohkeeseen, muttei juuri muuten.

Laukassa tultiin vuorotellen puomikasaa ympyrällä ja piti laskea 3 viimeistä askelta. Odotellessa piti tehdä pari laukkavolttia. Ekan ylityksen jälkeen laskut menivät oikein. Ratsu olisi voinut olla terävämpi.

Ensimmäinen estekuvio oli tulla oven edestä maapuomin yli, kääntää täyskaartomaisesti okserille (jonka edessä oli vielä maapuomi) ja jatkaa siitä ympyrällä vielä pystyn yli. Yli päästiin muttei kovin tyylillä. Tultiinkohan kahdesti. Sitten toiseen suuntaan vähän samanoloista. Kertaalleen myös lopetettiin vastakaartoon. Tuli huono hyppy, ohjat luiskahtivat vasemmasta kädestä ja heppa näki tilaisuutensa tulleen ja pyörähti kohti ovipäätyä. Olin tilanteen tasalla ja estin poistumisen. Sain sen verran ohjia kerittyä käsiin että jatkettiin ensin aiottua reittiä uralle.

Lopuksi tultiin koko höskä putkeen. Pelkäsin että kuntoni loppuu. Muutaman hetken Armas laukkasi aktiivisesti eteen. Ope sanoi ettei silloin tarvi hoputtaa. Tottahan se onkin mutta kun lopetin niin kahdessa askeleessa ratsu oli ravissa. Hieman epätasaisesti mentiin mutta kaikesta yli ja reititkin taisivat aavistuksen parantua.

Ope lohdutti että ainakin kului kaloreita ja totesi ettei Armas ole kovin tykki estehommissa. Salaa haaveilin että hepo olisi voinut ottaa lähtöjä jotta olisi ollut vähän enemmän energiaa, jota suunnata.

Ongelmia:
epätasaisuus
löysyys

Parannusta:
ei kieltoja
ei ehkä pudotettukaan mitään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora