sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Tuuraajaksi Vihdin ratsutallin estetunnille ja viikon ihanin ratsu

Sunnuntai-iltapäivällekin löytyi hevostelua kun löysin fb-ryhmästä myytävän estetunnin Vihdissä. Pääsin mukaan 35 euron alehinnalla. Matkaa tuli n. 40 minuuttia eli harmillisen kaukana säännöllisempään kulkemiseen.

Hevonen (Balleriina) löytyi tarhasta. Tallin väki oli superavuliasta ja letkutti ratsuni jalat. Humma oli hieman herkkis rautias tamma. Tämä kertoi selvästi ettei tahdo loimea nostettavan pään yli. Hoitaessa ratsut pidettiin kiinni. Sekä estetunnille oli kaikille pakollisena varusteena turvaliivi.

Olin omaan tapaani erittäin täsmällinen eli puolisen minuuttia myöhässä annetusta lähtöajasta. Hypättiin kentällä kyytiin ja ehdittiin kävellä siinä auringonpaisteessa jokunen kierros ennen kuin päästiin maneesiin. T-paita, fleece ja turvaliivi oli lopulta ihan hyvä määrä vaatetta vaikka aluksi olikin kuuma.

Tamma myötäsi tuntumalle lähes heti kun otin ohjat käteen. Yllättäen sama helppous säilyi ravissakin. Ope kehaisi että kulkee kauniisti ja löydettiin nopeasti yhteinen sävel. Alkuverkassa taidettiin pyöritellä jotain kuvioita. Nopeasti muistini tyhjeni. Laukassa muoto avautui enkä osannut saada sitä enää takaisin. Istuin välillä kevyessä istunnassa ja siinä tamma kulki mielestäni rennompana.

Verkassa tultiin maapuomeja sekä ovipäädyn ympyrällä että takapäädyn tiukalla käännöksellä. Suoristaminen ei ollut ihan priimaa mutta hyvin osuttiin. Tamma oli vasemmassa ohjassa kiinni enkä saanut sitä sieltä kunnolla irti. Oikealle asettaminen oli hankalampaa läpi tunnin.

Ensimmäiset hypyt tultiin pääty-ympyrällä ristikolle. Ihan ok. Hypättiin myös muut tehtävät läpi ennen kuin tultiin rata. Pysty lävistäjällä. 3 askeleen tiukka kaarre. 6 laukan suora linja, josta tuli myöhemmin 1 laukan sarja ja 4 askelta pystylle. Balleriina suoritti kivan tasaisesti ja vaihtoi kaikki laukat myötäisiksi. Saattoi jopa näyttää siltä että osaan ratsastaa!

Ensimmäinen ratakierros tultiin samalla minikorkeudella kuin esteet siihen asti. Mutulla ehkä 50 cm? Vähän kiihtyi välillä mutta sain ratsastettua tilanteet hyvin. Tasaisuus kyllä vähän kärsi.

Luulin että lopetettiin siihen mutta tultiinkin vielä korotettu kierros. Ei esteet vieläkään olleet isoja, max 70 cm. Lähestyminen ykköselle eli ristikolle ympyrällä oli ihan super. Opekin mainitsi tästä. Suoralla linjalla paikka sarjalle jäi taas kauas ja yhä otin turhan varovasti takaisin välissä. Nyt neljäs askel ei enää mahtunut vaan keilattiin viimeinen nurin. Käsky tuli tulla heti uudestaan. Ottaa laukka valmiiksi pieneksi. Pelkäsin ettei veny niin pienestä laukasta mutta paikka tulikin hyvin ja väli tuli paremmin. Tosin sekä edellisellä että tällä kerralla laukka vaihtui välissä vääräksi. Kummallisia muistikuvia jäi että viimeisellä kaarevalla linjalla olisi ollut vielä ohimeno mutten ole varma keksinkö omiani. Todennäköisempää on että tultiin vähän liian lujaa kaikesta huolimatta ja loppuun tuli pikkuaskel. Eikä siis lopetettu ihan täydelliseen suoritukseen.

Loppuverkassa tamma oli ensin hetken kiireinen mutta malttoi mielensä todella nopeasti kun en päästänyt juoksemaan. Energinen ja rento. Tuntikin oli oikein kiva. Vaikkei hirveästi korjauskehotuksia tullut. Mutta välillä tarvitsee tällaisia hyvän mielen tunteja että saa olla kehuttavana.

Jos tämä paikka olisi lähempänä niin olisin jo vakiasiakas.

Ongelmia:
yksi pudotus
kiihtyi loppua kohti
kiinni vasemmassa ohjassa
laukassa ei ollut yhtä pyöreä

Parannusta:
ihanan tasainen ja kuuliainen tamma
säätyi todella hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora