lauantai 21. lokakuuta 2017

Tallikavereiden kanssa länkkäilemässä

Lauantai-iltapäivälle saatiin omalla porukalla länkkätunti Jokirantaan. Ratsukseni sain edelliseltä kerralta tutun Eddien. Keli oli sangen viileä nollissa ja pidin takin päällä. Sormille tuli silti kylmä vaikka oli ekaa kertaa paksummat hanskat tälle syksylle. Maneesissa siis 4 ratsukkoa.

Olin taas unohtanut kaiken länkkävarusteista. Tosin viimeksi ei varustettu itse. Aika aloittelijaolo oli kun en osannut säätää jalustimia. Onneksi ope laittoi.

Ratsailla oli myös säädöt unholassa, heti ohjasotteesta alkaen. Tänään Eddie oli rauhallisempi ja alkuun tuli oikein hyviä pysähdyksiä. Kantapäät ylös ja tiiviisti kylkiin. Mutta käynnissä ei päästy suoraan vaan ratsu valui milloin mihinkin. Yllättäen jogissa mentiinkin sitten suoraan ja ohjautuvuus parani paljon. Välillä oli kyllä sellainen olo että juoksi alta.

Pysähdykset eivät säilyneet tasalaatuisina vaan pian rupesi tulemaan hiipimistä ja pyörimistä mukaan. Kai oikea jalkani sitten puristi enemmän? Ope sanoi useamman kerran että myötään liian aikaisin ennen kuin ratsu on kunnolla seis.

Jossain näillä paikkeilla taisin ottaa ohjat yhteen käteen.

Tämän päivän tehtävänä oli kolmen peräkkäin (pitkittäin) olevan puomin ylitys sivusta. Eli mentiin puomin viereen ja ylitettiin sivusuunnassa se jalka kerrallaan. Välillä viimeinen ylitys oikealle jäi onnistumatta. Yllättävän hyvin toimi ravissakin, selvästi humma tiesi mitä odotetaan. Ope kehui että välillä tuli +1 -suorituksia.

Laukat nousivat alkuun huonommin. Laukasta tehtiin peruutuksia ja takaisin laukkaan. Humman kuumuessa meno parani. Pysähdykset eivät olleet ihan täsmällisiä vaan valuvia. Laukat rupesivat nousemaan heti.

Loppuhölkässä Eddiellä oli alkuun taas kiire mutta muutamat kontrollisiirtymät käyntiin (jalat kiinni) ja takaisin jogiin toivat tunteen että puolipidätteet menivät läpi ja hepo jäi kuulolle ja odottamaan. Kulki kivan rentona.

Ihan hauskaa vaihtelua ja hyvää haastetta istunnalle. Ei mikään läpihuutojuttu. En silti vielä tämänkään perusteella tahdo ruveta länkkäilemään viikottain.

Ongelmia:
käynnissä vietti vasemmalle
pysähdykset eivät olleet tasalaatuisia
kuski hölläsi pysähdyksissä liian aikaisin
vikasta puomista mentiin välillä ohi

Parannusta:
alkuun pysähtyi oikein hyvin
rupesi kuuntelemaan kuskia eikä ollut niin kiireinen
ope sanoi että musta näkee että olen ratsastaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora