torstai 4. toukokuuta 2017

Solbackan estetunnilla linjoja - hartiat taakse ja kädet alas

Torstaina mahduin Solbackan estetunnille peruutuspaikalle. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja ratsukseni sain viime kerralta tutun Maxin. Hintaa pienryhmäirtotunnille tuli 50 euroa.

Alkuverkka mentiin aika itsenäisesti. Askellajit läpi, taivutteluja, avut läpi ja kaasun ja jarrun tarkistukset. Max oli tänään paljon edelliskertaa suoraviivaisempi. Ehkä pohkeet oli paremmin tuntumalla. Kropek oli siihen ainakin hyvä harjoituskappale. Verkassa tuli muutamia kertoja ruuhkasumppuja kun en mahtunutkaan yllättäen menemään mistä olin kuvitellut tai joku hidasti äkillisesti uralla. Mieluummin en harjoittelisi tarpeettomia äkkijarrutuksia. Ei kuitenkaan törmätty. Alkuverkan kommenttina tuli että hartioita (vai yläselkää) vähän taaemmas keventäessä.

Vaikka pihalla rupesi illan myötä viilenemään niin poololla tuli kuuma maneesissa. T-paita olisi ollut tällekin tunnille ihan sopiva vaate.

Ope asetteli esteet paikoilleen vaikka suurin osa taisi olla jo. Päivän aiheena oli linjat. Ensimmäinen kysymys oli että montako laukkaa tulee 17,5 metrin linjalle. Kysyin että saako vastata. 4 oli oikea vastaus. Jatkokysymys oli että pitkää vai lyhyttä laukkaa. Vastasin että melko normaalia. Oikein meni. Sitten käytiin myös isommat metrimäärät läpi. Meillä oli tänään 4 ja 5 laukan suorat linjat sekä 6 laukan kaareva linja. Ennalta muistin että neljän askeleen laukka ei ole mitään himmailua.

Hyppyvuorossa olin kolmantena. Ponien jälkeen. Ensin tultiin pientä pystyä ja kavalettia kahdeksikolla ja kaivattiin vaihtoja. Saatiin puolikas vai 1,5 sakkokierrosta. Hyppää itse vähemmän. Käsiä ei niin ylös vaan enemmän kohti suuta. Ei saa ennakoida. Tunnin aikana ope kertoi miten aiheutetaan etu- ja takajalkapudotuksia (en muista enää tarkkaan) mutta saatiin molemmat demottua tunnin aikana Maxin kanssa. Tuntui että heppa otti omista mokistani suht herkästi puomeja. Pudotettiin ehkä 3 - 4 tunnin aikana. Jos hyppyä ennakoi niin säkä ei mahdu nousemaan.

Seuraavaksi tultiin 4 laukan linja. Siististi. Max eteni hyvin ja imi esteille asiallisesti. Eikä kiemurrellut. Sitten tunnin eka pysty ja 5 laukan suora linja perään. Ei uusia ongelmia. Odota esteitä. Kaarevaa linjaa ei taidettu tulla ennen ratoja. Kaksi ratakierrosta vähän eri reiteillä. Mutta molemmissa hypättiin kaikki esteet kertaalleen. Korkeutta oli max 80 cm. Ei liian pikkuisia mutta niin pieniä ettei kellään ollut mitään kummempia ongelmia. Okserit olivat kuitenkin aika pitkiä suhteessa korkeuteen.

Hyvät tehtävät ja tarkat kommentit. Vähän yllätyin ettei (tänäänkin nousevista) jaloistani tullut yhtään sanomista. Max oli edelliskertaa helpompi ratsastaa eikä yhtään niin jännittynyt. Sain ainakin omasta mielestäni korjattua ratsastustani, ainakin hetkittäin. Mikäköhän tuolla lienee yleinen hyppykorkeus? Mennäänkö aina turvallisesti kasikymppiä vai nouseekohan esteet välillä? Max näytti porukan helpoimmalta hevoselta. Onkohan niillä muilla kiva hypätä? Pahimmat miinukset hiukka arvokas tuntihinta (kausikortilla vähän vähemmän) sekä reilu puolen tunnin ajomatka.

Ongelmia:
muutama väärä laukka
n. 4 pudotusta
kuski ennakoi pari kertaa
kuski välillä ylihyppäsi (hartioita taaemmas)
kädet nousivat välillä liikaa
Maxin innostuessa pidätteet menivät huonommin läpi ja kanttasi kaarteissa

Parannusta:
sain korjattuja virheitäni ainakin hetkittäin
oli aika perushelppoa
kellään ei ollut suurempia ongelmia
päästiin välit joka kerta toivotulla askelmäärällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora