keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Tunnistettavaa vastalaukkaa

Keskiviikkona en yllättynyt taas yhtään kun sain ratsukseni Limozan. Mutaisen tamman päivän ensimmäinen tunti. Jatkoi sitten seuraavalle. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja kelinä pilvinen vähän reilu +10°C. Tunti meni hyvin fleecellä.

Ihan alkuun Limoza eteni ravissa suht pitkällä ohjalla hyvin. Ohjautui tötsien pujottelussa sangen asiallisesti. Vaan heti kun ruvettiin tekemään ympyrää ja volttia niin meno nuukahti. Patistelin mutta taisin jäädä pungertamaan lopulta itse enemmän kuin tamma. Ihan pahinta nihkeilyä ei ollut ja väliin tuli kelpo spurttejakin. Mutta tasainen eteenpäinpyrkimys puuttui läpi tunnin.

Verkkalaukoissa tamma vaihtoi molemmissa kierroksissa laukkaa itse. Jotain pukintynkääkin taisi tulla. En horjunut.

Ope kertoi päivän aiheeksi vastalaukat mutta en ollut huolissani. Suoritettiin pari kerrallaan toisella puolella kenttää, toisella sai pyöritellä omiaan. Tässä vaiheessa tiineenä oleva pikkuponi tuli syömään pihalle ja Limozan kaikki keskittyminen meni sinne vaikka yritin mitä. Vauhti sammui. Pyörittelin käynnissä volttia mutta tamma ei tasoittunut.

Vastalaukkatehtävällä nostettiin myötälaukka, tehtiin päätyyn ympyrä ja tultiin lävistäjä. Siitä olisi kai pitänyt jatkaa vastalaukassa. Lohduttauduin sillä että vain lähes pysähdyttiin eikä tullut vaihtoa. Päästiin kuitenkin lähes lävistäjän loppuun asti. Sain lopulta vastalaukan nostettua takaisin vaikka ensin nahkeiltiinkin lyhyt sivu ja pitkääkin. Vähän epäselväksi jäi että mitä sitten piti tehdä.

Omalla vapaapyöritysvuorollani otin vastalaukat pitkille sivuille. Toimi ok mutta energia oli yhä hetkittäin puutteellista. Tein myös lävistäjät molempiin suuntiin. Vähän oli ruuhkaongelmia. Ekalla kerralla oikeassa laukassa vaihtoi heti lävistäjän alussa. Olin ovela ja käänsin takaisin oikealle. Seuraavalla kerralla ei tarjonnut vaihtoa mutta tiputti taas vauhdin pois lävistäjän loppuun. Eteneminen oli komentelua, joten ravailin vielä eteen ennen omaa suoritusvuoroani.

Taas ns. aidoissa oli ongelmia energian kanssa. Pyydetyt laukat kuitenkin nousivat ja usvatuksella eteni hetken. Lävistäjä vaihdotta loppuun mutta taas pudotti vauhdin pois. Uusi laukka päälle mutta kulmassa pudotti taas pois. Seuraava kulma päästiin yllätyksekseni vastalaukassa. Vieläpä suht tiukasti. Sitten taas pudotti laukan alas. Taisi sitten tarjota myötälaukkaakin mutta tajusi kyllä. Tehtiin sama vielä uudestaan enkä ole varma katsoiko ope nytkään. Nyt ei päästy ihan koko kulmaa ennen kuin pudotti raviin mutta useampi askel kuitenkin. Hyvä me!

Loppuraveissa oli oikeassa kierroksessa ok, vasemmassa hankalampi. Lopulta piti komentaa ihan kunnolla että voit sekä taipua että edetä. Tämä auttoi eikä suuttunut. Olisi pitänyt siis komentaa napakammin jo aikaisemmin. Käynnissä sama juttu, oikea oli tasaisempi. Oikeassa kierroksessa käynnissä vielä ulkopuoli haltuun niin parani.

Vaikkei loistettu niin yllätyin miten levollinen ja tyytyväinen olin tunnin jälkeen. Ei harmittanut. Eikä ottanut kunnon päälle. Limoza ei tullut missään vaiheessa kunnolla avuille vaan oli loppuun asti epätasainen. Ehkä itse vastalaukkojen kelvollinen onnistuminen kuitenkin lohdutti.

Ongelmia:
ei edennyt
epätasainen edestä
verkkalaukoissa vaihteli laukkoja

Parannusta:
ei vaihdellut laukkoja tehtävällä
ei pahin jumittelija tänään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora