keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tammaputki poikki

Keskiviikon koulutunnille tuli tarjolle valmiina oleva Ali. Iso ruuna. Olin kyllä nähnyt että se näytti Annen kanssa kivalta. Kaikki ovat siitä tykänneetkin. Tässä vaiheessa viikkoa tuo varustamisen skippaus oli jo aika hyvä houkutin.

Ali ei selkään tuntunut valtavalta. Vasta kun sieltä tuli alas. Oli suht taipuisa mutta piti lyhentää. Käytännössä siis raskas edestä. Mutta istunta piti aika hyvin ja nyt oli pakon edessä pidettävä nyrkit kiinni. Ravissa ei tämän kanssa kannattanut hölläillä vaan heti hommiin. Olin kyllä sen verran lusmu etten alkuun itse ihmeitä vaatinut. Vasta kun ope huomautti jostain.

Laukassa Ali ei aluksi rullannut kovin hyvin eteen. Lisää takasia alle tuli myöhemmin käsky. Asetuksiin piti keskittyä, muuten meni suorana. Vasempaan mentiin vapaasti. Pyörittiin pääty-ympyröillä oikeassa kierroksessa.

Tultiin ravissa sekä väistöjä että tiukkaa neliöuraa. Laukassa volttia. Joitain ohjattuja siirtymiä. Vapaassa päädyssä Ali rupesi liirailemaan ulos ja välillä vähän suivaantui kun yritin vaatia vielä aktiivisempaa poljentaa.

Ihan loppumetreillä ruuna vihdoin keveni ravissa edestä. Sitä iloa kesti puolisen kierrosta ennen kuin otettiin käyntiin. Käynnissä tämä onneksi säilyi ja sain siitä vielä videopätkän.

Ihan hauska ruuna. Lisää jalkaa niin saattaisi saada nopeammin kevyeksi edestä. Eikä ollut tosiaan yhtään niin paha kuin odotin. Liikkeet oli ihan istuttavissa. Muuten oli vähän häslä mutta tiesin ja osasin suhtautua niin selvisin.

Ongelmia:
välillä liirasi ulos
pari kertaa nyki ohjia
vähän protestoi kun vaadin enemmän

Parannusta:
ei yhtään niin paha kuin odotin
kuuliainen ja laadukas ratsu
loppumetreillä muuttui edestä höyhenenkevyeksi

Pätkät lopputunnista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora