tiistai 5. heinäkuuta 2016

Kuokkimassa puomitunnilla

Tiistain lisätunti päätyi olemaan muiden leiriläisten hankkima puomitunti. Tuppauduimme mukaan ja ratsukoita oli 4. Ratsuvalikoima ei ollut kovin laaja ja vaikuttava mutta poimin sieltä Viiren. Taas tamma suhtautui minuun kuin eläinlääkäriin kun kävin hoitamassa ja varustamassa sen.

Tunnilla otettiin heti raviin kun oltiin saatu ohjat käteen. Kävelin kuitenkin vielä pari kulmaa käynnissä. Nyt Viire ei vängännyt pahasti vastaan vaan tasoittui helpommin tuntumalle. Ravissa tehtiin käyntisiirtymiä puomien väliin ja ne tuli ihan nätisti. Ensimmäisiä ravipuomeja vähän katsoi ja hidasti ja sekosi jaloissaan.

Puomit oli kasattu hauskaan kolmiomuodostelmaan. Tultiin niitä possujunassa. Välillä Viire vähän innostui ja tarjosi laukkaa. Pohkeella piti huolehtia etenemisestä ja suoruudesta. Lävistäjälinjat oli kyllä vähän hassuja mutta yli mentiin. Ajatus taisi olla että hevosten pitää katsoa jalkansa itse. Omasta mielestäni tähän ei löydetty tasaista tahtia mutta yleisön kommentit oli ihan kannustavia.

Laukassa tultiin ensin vain yhtä maapuomia. Sitten toiselle sivulle lisättiin kaksi puomia ja kavaletti 1 laukan väleillä. Viire pudotteli välillä raville ja vaihteli laukkoja linjan jälkeen. Päädyssä oli 4 puomia ympyrällä. Ensin niitä tultiin ravissa. Laukassa se olikin hankalampi kun laukkoja tuntui tulevan kolmen ekan puomin väleihin nolla (innarit) ja viimeiseen väliin 1 askel. Hämärää. Alku olikin vähän hutera mutta jo toisella yrityksellä päästiin siitä laukassa pysyen ja puomeista yli osuen.

Tultiin molempiin suuntiin pari kierrosta, jossa ylitettiin yksittäinen puomi, kolmen linja sekä tehtiin ympyrä puomien yli. Viimeinen kierros oikeaan oli jo oikein hyvä. Myötälaukka linjan jälkeen, pysyttiin laukassa sekä ympyrällä kääntyi tasaisesti. Vikaan väliin tuli tosin yhä 1 askel.

Sitten omistaja ilmaantui katsomaan ja sekotin pasmani täysin. Tehtiin molempien kierrosten tehtävät putkeen ja sössittiin hyvin pitkälti kaikki. Viire pudotteli raviin, nosti laukan takaisin huonosti ja kiihdytteli tasapainottomana. Kunnes oli taas ravissa. Ei näin. Kyllä me niistä jotenkin rämmittiin. Otin vielä sakkokierroksen linjalle ja laukka vaihtui vääräksi.

Loppuraveissa Viire oli kuitenkin oikein kiva. Reipas, kuuliainen ja kovin tasainen.

Ongelmia:
omat pasmat ei pysy kasassa
pudotteli raville
muutama aika sinkoava nosto
väärät laukat linjan jälkeen

Parannusta:
kaikesta yli
tokavika kierros oli oikein hyvä

Todistusaineistoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora