tiistai 5. heinäkuuta 2016

Ensimmäinen estetunti maneesissa

Tiistai aloitettiin esteillä. Ratsutoiveissa oli Rosa ja se myös irtosi. Pintelit etusiin ja värkkäsin myös martingaalin sekä panssarin. Kelin ollessa edelleen kehno niin mentiin maneesiin. Ratsukoita oli 5, vähän eri kokoonpano.

Alkuverkassa Rosa oli aika tasainen. Ravi ok, jalasta lähti eteen, pidätteille oli vähän hidas. Laukassa huomasi taas loistavasti kuinka vasen pohje ei mene läpi. Taivutus kulmiin oli hankalaa. Suorilla jos yritti pitää ulkotuen ja myödätä sisältä niin koko kaula kääntyi ulos. En juuri tehnyt ympyröitä koska tilaa oli niin vähän. Tehtiin eteenratsastuksia sekä lyhentämistä. Lyhentämisessä pudotti välillä raville enkä saanut ihan niin lyhyttä laukkaa irti kuin olisin voinut. Viimeinen yritys jäi puuttumaan.

Ensimmäiset hypyt tultiin 6 metrin kavaletti-pysty -linjalle. Tultiin tätä molemmista suunnista ja pysty nousi pikkuhiljaa. Ensin hutiloitiin vähän sivuun mutta sitten sain korjattua linjalle ja keskelle. Vaikeampaa oli elämä esteen jälkeen kun tamma poistui sivulle sisäpohjetta vasten. Vaikeampaa tämä oli kohti katsomoa kun tilaa oli vähemmän.

Tämän jälkeen tultiin 13 metrin linjaa. Käsky oli tulla neljällä. Ekalla kierroksella kaikki livahti kolmella. Toisella kierroksella pysäytettiin välille. Seuraavalla Rosa odotti mutta pudotti ekan. Tuli 4. Saatiin perään useampi sakkokierros mutta homma vain lähti käsistä. Rosa laukkasi kivan kevyesti ja lyhyesti kohti estettä. Mutta kun olisi pitänyt ottaa vielä 1 askel niin tamma roikaisi kaukaa ja posotti välin kolmella. Lopulta taidettiin vaan luovuttaa.

Sitten sama tehtävä toiseen suuntaan kolmella. Meni ihan ok. Samoin taidettiin tulla vielä toiseen suuntaan kolmella.

Lopuksi tultiin lävistäjällä ollutta okseria. Aluksi pienempänä. Korkeimmillaan taisi nousta johonkin kasikymppiin jos ihan sitäkään. Ekalla kerralla tuli käsky istua hypyssä suorassa eikä kallistella uuteen menosuuntaan vasemmalle. Hypyt meni ihan ok ja esteen jälkeenkin päästiin hetki suoraan mutta kulmassa Rosa taas kanttasi aivan sisäpohjetta päin ja spurttasi menemään. Laukka tässä saattoi vaihtua myötäiseksi. Monesti laskeuduttiin väärässä. Välillä pyöräytin muutaman voltin perään.

Kertaalleen tuli pieni arviointivirhe ja hurautin kentän poikki toiselle puolelle kun kaveri lähestyi estettä. Muttei ne tulleetkaan esteelle vaan tekivät pääty-ympyrää ja mentiin suoraan eteen. Rosa ei tykännyt ja tarjosi takasia. Ei kuitenkaan tullut suurempia vammoja.

Loppuraveissa tamma oli suht tasainen. Vähän piti toppuutella mutta kulki rentona. Ihan mukava tunti.

Ongelmia:
ponnistuspaikkojen säätely
kulmakiihdyttely

Parannusta:
kaikesta helposti yli

Videota:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora