keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Assi erittäin hyvänä estetunnilla

Keskiviikkona jatkettiin Assin kanssa esteille. Tallissa humma oli poikkeuksen tyytyväinen ja rauhallinen. Odotin kamalaa ratsastusta sen perusteella. Lopulta satulavyön kiristykselle tuli yksi louskaus. Siihen nähden tunti menikin käsittämättömän hyvin!

Alkuverkkasin rauhassa itsekseni. Assi tuntui yllättävän suoralta. Eteni komentelematta käynnissä. Ravissa ja laukassakin tuntui olevan itse menossa eikä tarvinnut tuuppia. Laukat jopa nousivat näppärästi. Keskityin kyllä kovasti tekemään noston vain lantion kallistuksella.

Ohjattu alkuverkka aloitettiin s-kiemuran linjalla ravipuomien yli. Keskellä oli 2 puomia ja niiden yli tehtiin voltti. Samaa molempiin suuntiin. Eikä ollut kovin pahaa heijaamista tahdissa. Laukassa tehtiin vähän pidemmällä kuviolla ja päätyihin lisättiin ympyrät puomien yli. Kaarella ennen keskipuomeja otettiin raviin ja seuraavalla kaarella nostettiin taas laukka. Ihan asiallisia pätkiä. Ja Assin alkutunniksi erittäin hyviä. Tehtiin mennessä lävistäjillä laukanvaihtoja oikeasta vasempaan. En ole varma vaihtoiko puhtaasti kertaakaan mutta ainakin etuosa ensin ja lopulta vaihtui. Toiseen suuntaan taisi tulla yhden raviaskeleen kautta.

Esteinä tultiin pelkkää lävistäjän okseria ja pitkää suoraa. Myöhemmin koko s-kiemurakin. Peilipäädyn kaarteessa Assi oli hitaimmillaan mutta heräsi siitä. Ensimmäisellä kerralla suoralle tuli 9 askelta. Pienellä herättelyllä 8 meinasi jäädä ahtaaksi. Vielä piti saada kiemurointi pois matkalta.

Keskimmäiselle okserille tuli ensin aika iso hyppy. Siinäkin piti skarpata suorana hyppäämiseen. S-mutkan päätyjen pystyjen alla oli siniset laatikot. Assi ei välittänyt yhtään. Kaarille tuli ahdasta kuutta ja sujuvaa viittä. Viidellä tuntui että sai jo lähes lentää mutta hyvin Assi venyi. Välillä lähti oikein hienosti kauempaa hyppyihin. Myötälaukatkin löytyivät muistaakseni kaikkialle muualle paitsi välillä pitkällä suoralla oli väärä.

Vaikka luulin etten välitä niin silti 30 % omasta keskittymisestäni katosi jos hypätessä piti väistellä muita.

Assi innostui kivasti lopputuntia kohti. Vähän saatiin sakkoja kun kaarevan linjan hyppy vietti seinälle. Sain korjattua. Vikalla kerralla 5 askelta kaarelle meinasi käydä jo ahtaaksi. Oikea-aikaisilla ohjeilla kuskikin sai myödättyä hyppyihin hyvin. Esteet eivät olleet isoja, lopuksi 80 cm pintaan.

Oikein kiva tunti! Olisipa Assi aina tällainen. Tämä oli nyt toinen superhyvä viikko Assin kanssa. Edellinen oli joskus joulukuussa 2017. Mutta kehitystä tuntuu tapahtuvan.

Ongelmia:
pari kertaa hidasti kakan takia
muutama väärä laukka
hypyt menivät välillä vähän vinoon
kaverin väistely vähän söi omaa keskittymistäni

Parannusta:
laukka lähes vaihtui askeleessa sileällä oikeasta vasempaan pari kertaa
sain kakkajumeista liikkeelle nätisti raipalla hipsuttamalla
ei kieltoja eikä pudotuksia
eteni hyvin itse
loikki välillä rohkeasti kauempaa
oli aika suora
ei katsonut estetäytteitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora