torstai 18. lokakuuta 2018

Eteen, eteen

Torstaina jatkettiin Assin kanssa kouluratsastusharjoituksia. Yritin taas hoitaa humman irti mutta kun olin irrottamassa talliloimen takalenkkejä niin livahti käytävän toiselle puolelle kaverin karsinaan. Onneksi antoi siinä kiinni eikä ollut puolta minuuttiakaan omilla teillään. Jatkamme siis kiinnipitoa.

Ehdin taas vain kävellä alle ennen open tuloa. Ravihölkkä ei olisi yhtään hullumpi ajatus. Ei ehkä tarvitsisi opetuksessa lähteä aina ihan alusta. Tosin ehkä vielä hyvä että ope on paikalla ohjaamassa alkukopistelua. Reaktio eteen ja kuski hiljaa. Välillä käynnissä piti kimpaantua että tapahtui jotain. Taivuttelua pitkähköllä ohjalla molempiin suuntiin. Käynti saisi aina edetä alusta asti, ravin voi aloittaa varovaisemmin.

Nyt ei otettu laukkaa alkuun vaan tehtiin alkuverkka pitkän kaavan mukaan. Ensin rauhassa käyntiä, sitten ravia. Ei mitään ihmeempiä kuvioita. Ympyrää asettaen sisään ja ulos. Lopuksi suoraa uraa kunnolla eteen. Parani pikkuhiljaa. Kulmissa vilkkuvat uudet kameravalot (Pixio) jännittivät heppaa ja ovipäässä yritti liirailla metritolkulla sisään.

Välihuilien jälkeen tehtiin päädyssä ympyrän pienennystä. Oikeassa kierroksessa lavat ja humma pullahtelivat seinälle. Enkä meinannut huomata. Kaipasin apuviivoja. Harjoiteltiin myös raipankäyttöä pohkeen taakse. Eipä juuri reagoinut. Kääntäessä piti muistaa rennot kädet eikä saa vetää sisältä.

Ensimmäinen laukannosto oli taas vähän empivä. Yksi askel laukkaa ja raviin. Puoli ympyrää ja pudotus. Puoli ympyrää jumittelua ja liirailua ja arvasin oikein että seinän kohdalla nousee uudestaan. Pudotti vielä puolen kierroksen päästä pois ja kakkasi. Sen jälkeen pysyi laukassa. Ensin oikea kierros ja siinä yritti vähän painaa ohjalle ja nykiä kuskia mukanaan etukenoon. Siirtymää raviin viilattiin vähän muttei hirmuisesti. Tässä myös yksi selkeä harjoittelukohde. Itse piti olla tarpeeksi pystyssä ja raskaana siirtymissä. Keskivartalolla hidastus. Ajatus takanojasta siirtymässä auttoi.

Tehtiin laukoissa myös temponsäätelyä koko uralla. Rennosti eteen ja taas kasaan. Eikä saanut päästää valumaan pitkäksi ja holtittomaksi. Vilkkukulmasta mielellään kiihdytteli pois. Myöhemmin sain suht hyvin säätymään laukassa vain päästämällä eteen. Takaisin tuli vähän hitaasti. Vasen laukka oli taas helpompi. Siirtymiin tuli pari sakkokertaa tähänkin suuntaan.

Loppuravissa oli taas oikein kiva. Ajattelin tahdikasta ja ryhdikästä menoa. Suoralla meinasi vähän vängätä mutta osasin korjata. Lävistäjillä ei kiemurrellut enää juurikaan ja sain rennosti venyttämään askelta. Kiva!

Loppukäynneissä tunnustelin taas istuntaani. Lopuksi tein ääniavuilla tehostettuja siirtymiä seis ja käyntiin. Sakun tapaan ei olisi malttanut seistä. Kun sitten sain hetkeksi pysähdyksiin ja sai jatkaa siitä niin käveli aktiivisemmin. Lopulta kun pysähtyi ääniavusta niin palkkasin tulemalla alas selästä. Maasta otettiin vielä samanlaisia pysähdysharjoituksia taluttaen kun ei ensin meinannut kuunnella.

Lähtiessä oli hieno tähtitaivas. Keli lähti viilenemään plus kympistä alaspäin. Paluumatkalla piti jarruttaa kun kettu juoksi tien yli. Näin myös jäniksen.

Ongelmia:
karkasi karsinasta
ensimmäinen laukannosto oli jumittelua (kakka)

Parannusta:
istuin kuulemma suorempana kuin välillä
jalkani olivat rennompina alhaalla
ei tuntunut kovin pomppuisalta harjoitusravissa
loppuraveissa liikkui oikein kivasti

Nyt vasta tajusin Assin nyky-ympäristöstä puuttuvia asioita, joita ei ole yhtään ikävä:
  • mutaiset jalat
  • kaviourat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora