sunnuntai 14. elokuuta 2016

Itsenäinen iltaratsastus

Sunnuntaina reissulta palatessa oli hyvä poiketa tallin kautta. Vaikka meni iltapuuhiksi niin ratsastuslupa herui.

Ei tehty mitään ihmeellisiä. Kenttä oli sateiden jälkeen lanaamatta mutta tunnustelun jälkeen vaikutti ihan hyvältä. Tein lähinnä ympyräkahdeksikkoa tai isompaa soikiota ympyröiden ympäri. Ensin käynnissä vähän pidemmillä ohjilla taivuttelua, sitten ravissa. Käynnissä Hemppa ehdotti muutaman kerran että jos ei huvittaisikaan liikkua. Esteraippa oli mukana motivoimassa. Laukassa en antanut enää mennä etupainoisena. Tein hieman temponmuutoksia. Oikea laukka meinasi mennä nelitahtiseksi hidastaessa. Hyvin Hemppa kyllä malttoi hidastaa. Suuria usvatuksia en tänään pohjan takia tehnyt.

Huilien jälkeen tein siirtymiä ja huomasin kuinka laaduttomia ne oletuksena olivat. Jos en keskittynyt niin turpa nousi aina. Tässä vaiheessa suunnanvaihdoissa meno oli jo tasoittunut. Yritin kohottaa keulaa ja laittaa takaosaa hommiin. Paino pois ohjilta ja ratsu herkemmäksi. Käynnin ja ravin välillä muoto rupesi säilymään paremmin mutta laukannostoissa turpa nousi ja alaspäin siitymät laukasta oli etupainoisia. Olisi pitänyt lyhentää laukkaa vielä enemmän ajatuksella. Pysähdyksiin Hemppa kuitenkin myötäsi joka kerta pienillä pyynnöillä. Pitkään ei seisty vaan aina myötäyksestä ratsastin eteen.

Aika meni äkkiä ja hurauttelin enää loppuravit. Keveä keula ja takaosa reippaasti hommiin. Tuntui ihan hyvältä muttei ihan parhaasta päästä. Hidasti istunnalla eikä hermostunut. Suunnanmuutoksissa pysyi rentona ja pyöreänä. Oikeallekin taipui mutta puolierot huomasi yhä.

Loppuraveja ympyrällä.

Ongelmia:
ratsu oli alkuun epämotivoitunut
ratsastuksen jälkeen hyttyslauma hyökkäsi kimppuun kun siivosin kenttää
käynnistä oikea laukka ei meinannut aina nousta
oikeassa laukassa jalustinhihnan loppupää hilautui taas ylös

Parannusta:
eteni alkujumien jälkeen ihan hyvin ja letkeästi
ei ötököitä ratsastuksen aikana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora