torstai 18. elokuuta 2016

Etsimässä tasaista tahtia

Torstaina alleni tuli taas Sintti. Ei yllättänyt. Kannuksettomuus jatkui yhä, mikäs siinä. Ratsukoita tunnilla oli tänään vain 3. Päivällä satoi mutta tunnin ajan oli kuivaa. Kenttä oli yllättävän hyvässä kunnossa, vain päädyistä märkänä. Lämmintä loppuun asti +15°C.

Alkuverkka oli taas itsenäinen 20 minuuttia. Mieluummin olisin tehnyt jotain vähän ohjatumpaa. Onneksi tuli kuitenkin vähän ohjeita ja vinkkejä. Tänään aloitin itse sillä että heppa kunnolla eteen ja lyhyeksi. Ei riittänyt vaan vaadittiin yhä enemmän eteenpyrkimystä. Sen jälkeen vasta kannattaa ruveta lyhentämään. Ihan hyvää ravia ruunasta irtosi. Lyhentäminen oli vaikeampaa. Tein ohjeesta temponmuutoksia. Lyhentämiseen ei itselläni ollut mitään kovin hyviä tai nättejä tapoja, edestä kiinni vaan ja jaloilla yritystä pitää takaosa liikkeessä. Jotenkin tuntui väärältä.

Laukkaa en ottanut kovin pitkiä pätkiä. Vaihtoa ei tullut sitten millään. Lopulta ope ei edes katsonut mitä tein vaan keskittyi vain yhteen ratsukkoon. Vasen laukka jäi aika lyhyeksi kun hyydyin itse. Sykemittari paljasti että alkuverkassa 9 minuutin ajan sykkeeni oli päälle 165. Huiput 175. Jotain tuli siis ährättyä.

Hypyt aloitettiin (kuulemma) 20 metrin linjalta (en tarkistusmitannut). Vesimatto ja pysty. Sangen pieniä. Vähän arvoin että meneeköhän Sintti vettä muttei edes katsonut. Arvelin että pikkuesteillä väliin tulisi 6 askelta. Viidellä mentiin, joka kerta. Muut luikahteli välillä neljällä. Silti juuri minulle tuli edelleen sanomista että pitää harjoitella lyhentämistä. Myötäämisestäkin tuli jollain kierroksella sanomista. Sillon jäin vedelle hieman jälkeen enkä päässyt myötäämään kunnolla. Seuraavan kierroksen ylimyötäsin oikein reilusti ja lopputunnin myötäsin tavallisesti mutta annoin kuitenkin aina hyppyyn löysät.

Esteet oli aika matalia, pääosin sitä 60 cm kuten aiemminkin. Pikkuhiljaa perään lisättiin muutakin hypättävää, aloitettiin kuitenkin aina vesimatosta. Kolmanneksi suunnanvaihtopysty keskellä kenttää, sitten aiemmilta kerroilta tuttu 3 esteen linja, sitten päädyn kautta semitiukalla kaarteella laine ja lopuksi vielä lenkillä toisesta päädystä okseri. 3 esteen linjan vika oli n. 80 cm ja vika okseri ehkä 70 cm.

Kierroksia tuli lopulta aika monta. Meidän haasteena oli pitää kaarrelaukka aktiivisena ja tarpeeksi lyhyenä. Välillä meno löystyi ihan suorallakin. Ihan kaikkia vaihtoja ei tullut mutta parani lopputuntia kohti.

Ekalla kerralla sohittiin 3 esteen linjalle taas se luontainen 3,5 askelta. Huomasi hyvin että jälkimmäinen väli kävi ahtaaksi jos ei mitään tehnyt. Tämän jälkeen tsemppasin ja suoriuduttiin siitä parhaimmillaan superhyvin. Jopa open mielestä. Kertaalleen tikattiin ekaan väliin 4 laukkaa ja open kommentti oli että Sintti oli liian pitkä. En tajunnut. Ponnistuspaikoista tuli radan jälkeen kommenttia mutta siinä vaiheessa olin aina jo unohtanut alkuradan.

Hyviä kommentteja oli muistutukset takasten energiasta, tarpeeksi lyhyestä ratsusta (tätä en oikeasti tajua itse) ja myötäyksestä esteille. Välillä pidätteet ei menneet kunnolla läpi ja pidätin vielä vikalla askeleella ennen estettä. Tunnin aikana muutama este putosi mutta pääosin mentiin puhtaasti.

Loppukommentit oli että tasaista tahtia pitää vielä harjoitella mutta lopputunnista onnistui jo paljon paremmin. Sekä ratsun lyhentämistä pitää vielä treenata että mahdutaan pitkällä Sintillä samoihin väleihin kuin muut. Tätä en ihan ymmärtänyt koska tästä porukasta otettiin väleihin eniten askelia. Kuulemma tahdin löydyttyä rupeamme kiinnittämään huomiota myötäämiseen. Tämä olisi pitänyt muotoilla vähän mukavammin, nyt jäi kurja olo kommentista että ehkä Sinttiä ei haittaa näillä korkeuksilla että vedän sitä suusta. Mielestäni vielä myötäsin ihan ok. Enkä kuulemma vieläkään saa Lidaa. Voih!

Ongelmia:
en saanut tänään laukkaa vaihdettua sileällä kertaakaan
en aina ymmärtänyt opea tai käsittänyt miksi jostain tuli sanomista
Sintti oli välillä pitkä ja löysä
muutama pudotus

Parannusta:
sain laukkaa lyhennettyä ja mahduttiin väleihin oikein hyvin
korkein este oli jopa n. 80 cm
ei tuijotellut erikoisesteitä (vesimatto, laine)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora