perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ruusuke kekkuloimalla

Perjantaina iltapäivällä oli Tallinmäen odotetut koulukisat. Hemppa meni yhden radan alle ja ehti välissä käydä tallissa. Väkersin sykeröt, 13 kpl. Harja oli näppärän lyhyt kun olin sen saksinut tiistaina. Vaan kuitenkin sen verran paksu ettei lettejä saanut pysymään kieputettuina vaan taitoin ne lopulta vain kaksinkerroin. Meidän eka ohjelma oli helppo C:1. Lähtönumerolla 12.

©Pauliina

Verkka mentiin pihalla mutta pohja oli aikamoista lällyä. Käyntiä ja vähän ravia. Otin yhden peruutuksenkin ja lähti vähän nahkeasti. Pyysin sitten vähän enemmänkin kuin 4 askelta taakse koska Hemppa rupesi ennakoimaan. Tein myös pysäytyksiä ja yritin saada ruunan olemaan aloillaan. Taivuttelin.

©Pauliina

Edellisen suorittavan aikana käveltiin maneesin päädyssä. Alkuun Hemppa tuijotteli avonaisesta ovesta ulos mutta lopetti sen lopulta. Tilaa oli aika niukasti, joten tehtiin käynnissä maneesin levyistä volttikahdeksikkoa. Kun edellinen lopetti niin päästiin aitoihin. Ravasin tuomaripäädyn ohi molemmista suunnista ja yhä Hemppa jännittyi siitä. Pidin suunnitelmastani kiinni ja otin laukat vasta tässä molempiin suuntiin. Eteni ihan ok, laatu ei muuten ollut huimaa. Vihellettiin aloittamaan sangen pian. Siitä meni varmasti yli 45 sekuntia aloitukseen mutta halusin kasata pakan edes jotenkuten. Vielä yksi ravivoltti alle ja menoksi.

Kääk tuota jalkaa!
©Pauliina

Keskilinjalle mentiin oikeassa kierroksessa vaikka arvelin sen olevan vaikeampi. Hempaksi alkutervehdys oli ihan asiallisesti seisty. Askeleenpidennykset unohdin ratsastaa mutta saatiin niistä silti yllättävän hyvät numerot (6,5, 7 ja 6). Kolmikaarisella sain ratsastettua kuvion ok ilman pullahteluja mutta Hemppa vänkäili vastaan eikä halunnut taipua. Peruutusta edeltävään pysähdykseen tuli taas yllättävän hyvin. Peruutuskin meni ihan ok. Kunnes neljännen askeleen jälkeen Hemppa ei lähtenytkään pyynnöstä eteen vaan jatkoi pakittamista. Pam pam paukutteli pohkeet mutta ruuna otti silti varmuudeksi vielä pari askelta taakse. Näinhän se harjoiteltiin tuolla verkassakin, pahus! Muuten raviosuuksilla vauhtia meinasi olla liikaa ja otti yksittäisiä laukka-askelia väliin tai hyytyi hetkittäin. Ei niin tasaista kuin olisi pitänyt.

Laukkalävistäjä - ei näin!
©Pauliina

Laukat kyllä nousi mutta vähän turhan pinkeästi. Keskiympyröillä meno oli tasaisempaa. Ensimmäinen lävistäjä oli kamala. En saanut linjattua vaan Hemppa lähti kiemurtelemaan. Ja kun yritin varmistaa että laukkaa uralle asti niin mokoma pukitti ja vaihtoi laukkaa. Hemppa, joka ei meinaa vaihtaa! Tämä oli kiltisti arvosteltu vitoseksi. Jälkimmäinen laukka nousi ruunan omasta tahdosta. Käytin vielä ravissa mutta seuraavakin ponnahdus laukkaan taisi olla Hempan päätös. Tajusin kuitenkin että tässä kohdassa saa jo laukata. Ympyrästä tuli taas 7 ja jälkimmäinen lävistäjä oli paljon parempi, 6,5. Ravivoltistakin 6,5 ja kehut hyvästä tiestä. Radalla kun pelkäsin että se on liian iso. Lopputervehdyksestä 7, melko suora. Alakerrassakin oli 7 oikeista teistä.

Tervehdyksessä hymyilyttää.
©Pauliina

Paperi yllätti kovasti, sillä tehtiin niin paljon rikkoja. Yksittäisiä laukkoja katsottiin läpi sormien ja huonoin numeromme oli vitonen, joka tuli molemmista selvistä virheistä (peruutus, vaihto lävistäjällä). Pelkäsin pahan mielen paperia, 56 % olisin voinut ehkä itse antaa. Tästä tulikin 61,500 %. Tosi kiltisti arvosteltu. Toisaalta tämä oli helppo C. Vielä suurempi yllätys oli että tällä kekkuloinnilla sijoittui! Ensin totesin ettei tällaisella suorituksella ansaitsisi ruusuketta mutta olihan se mukava lopulta saada. Päästiin ekaa kertaa oikeasti koko JKH-tiimi palkintojenjakoon sijoitusten takia kerralla. Jihuu! Meille viimeinen jaettu ruusuke eli viides sija.

"Hieman epätasaista suorittamista tänään, todella hyviä letkeitä pätkiä, mutta ajoittain hevosella "omia ajatuksia". Ratsastit tilanteet oikein rauhallisesti ja siististi :)"


Jälkiposet.
©Pauliina

JKH-tiimi ruusukkeineen.
©Pauliina

Hannakaisa kuvasi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora