sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset vieraskisat Hempalla

Tiukan aikataulun takia huristelin sunnuntaina Ouluun päiväseltään että pääsisin Kentsujen kisoihin. Kun tarjottiin mahdollisuus päästä Hempalla ulkopuolisiin kisoihin niin eihän sitä voinut jättää käyttämättä! Ysikymppiin emme kvaalanneet osin kahden viikon treenitauon takia, luokiksi siis 70 ja 80 cm. Rata näissä onneksi oli sama.

Ratapiirroksen kuva napattu kentsujen fb-ryhmästä.

Rata käveltiin JKH-tiimin kanssa. Ratamestarina ollut koutsi antoi ohjeeksi että ekassa luokassa ei mitään miniteitä vaan rauhallinen nolla.

Siellä ne kulkee. Pave pilkistää keskeltä.
Hemppa hoiti matkapuolen esimerkillisesti. Käveli auton kyytiin ja oli rauhassa. Kisapaikalla malttoi seistä niin kauan kun joku piti kiinni. Pelkän kuskin kanssa vähän hyöri. Luppoaikaa ei ollut hirmuisesti, joten käveltiin vain pihoja eestaas. Grilli jännitti ruunaa eikä minulla ollut raippaa niin vähän pakiteltiin alkuun.

©Ella

©Ella
©Ella

Kisat oli maneesissa ja meillä oli onneksi ryhmäverkka. Ehti siis kaikessa rauhassa esitellä paikat Hempalle. Katsomopäädyn peilikohta jänskätti vasemmassa kierroksessa. Muista jännistä selvittiin helposti. Esteitä Hemppa ei katsellut. Eikä onneksi yleisöäkään. Yritin ravata ykkösen ja kakkosen sivuista siten, että linjat olisivat ruunalle tuttuja. Verkkaesteenä tultiin sarjan a-osaa ristikkona ja pystynä sekä kolmosta (okseri). Hemppa liikkui jalasta vähän huonosti eteen. Yli päästiin kuitenkin. Vähän oli kannuksia ikävä. Muutenkin hepo oli aika pitkä ja kankeahko.

©Ella
©Ella

Meidän hyppyvuoro oli luokan tokavikana. Yritin sujua eteen mutta heti ekalle Hemppa hidasti ja hidasti. Loikkasi lopulta puhtaasti yli ja oli häipymässä esteen jälkeen väärään suuntaan. Keikahdin kyydissä mutta sain kampeuduttua takaisin ja käännettyä oikealle kuten pitikin. Kakkoselle vielä sama juttu ja vauhti hidastui kohti estettä. Yli mentiin kuitenkin puhtaasti. Kolmonen meni paremmin mutta sitä oltiinkin jo hypätty. Linjallekin taisi tulla ylimääräisiä askelia. Sen jälkeen lähti sujumaan vähän paremmin. Kovin rentona Hemppa ei kuitenkaan ollut. Ennen sarjaa ruuna vaihtoi laukan askeleessa ja sarja sujui nätisti. Kakkosvaiheessa rupesi olemaan vääriä laukkoja mutten lähtenyt korjailemaan ravin kautta. Hypättiin tuplanollat kuten tavoite oli. Kiemuroiden ja huonon etenevyyden takia oltiin vasta kuudensia eli ei haaveita sijoituksista mutta tuplanolla oli oikein kiva pitkästä aikaa. Ja aloituskorkeudeksi tämä oli erittäin hyvä!

Ykkösen jälkeen ei näin!
©Eve Pyttynen

70 cm:


©Ella
Välihuilia ei kovin paljoa ollut kun kasikympin eka verkka alkoi. Rata oli sama eikä rataan tutustumista ollut tässä välissä. Ovela tapa nopeuttaa kisoja. Verkassa Hemppa rupesi liikkumaan jalasta eteen eikä enää jaksanut tuijotella tai jännittyä. Verkkahypyt meni oikein kivasti eikä otettu muistaakseni kuin yksi kutakin. Tosin oma kunto oli jo verkan jälkeen loppu. Eiliset salibandyt painoivat jaloissa.

©Ella

©Ella

Rata meni paljon sujuvammin. Nyt oli lupa kääntää oikoreittejäkin. Taisin puhua rauhallisesta nollasta mutta nälkä kasvoi kun tuntui niin hyvältä. Taas Hemppa vaihtoi laukan myötäiseksi uralla hyvissä ajoin ennen sarjaa. Eikä sarjallakaan ollut ongelmia. Päätin yrittää kääntää seiskan jälkeen tiukasti oikoreitille. Tämä kostautui heti hypyssä. Taisin jäädä liikaa kiinni ja seiska tippui. Salamana uusi tilannearvio ja oikoreitti jätettiin menemättä. Loput puhtaasti vaikka joku taisi vielä kolahtaa? 0-4. Kiva olisi ollut saada tuplanolla mutta muuten tuntui ihan tosi paljon paremmalta kuin eka rata. Välillä jopa muistin painaa jalkoja alas hypyssä. Tuloksista huomasin että nollilla oltaisiin sijoituttu kolmansiksi. Nyt jäätiin kuudensiksi. Kuvittelin että oltaisiin oltu hitaampia. Anne hoiti ruusukepuolen ja sijoittui molemmissa luokissa Paven kanssa.

©Ella

80 cm:

Aleksei kuvasi videot.


©Ella 

©Ella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora