lauantai 2. huhtikuuta 2016

Puomi- ja estetuplat Hempalla

Sunnuntai-iltapäivänä oli vielä normiannos Hemppailua. Aikataulu oli vähän tiivis mutta ehdin sopivasti paikalle. Hempan kanssa oli ihanasti helpompaa kuin Jatsin. Tätä ei tarvitse pyydystää tarhasta vaan tulee portille uteliaana vastaan. Tänään laitoin vähän eilisen jäljiltä kannukset jalkaan. Koskaan ennen en ole kannuksilla hypännyt.

Kuvittelin että ensimmäinen tunti olisi ollut koulua mutta tultiinkin puomeja. Taivutuksiin ja asetuksiin kiinnitettiin tänään erityisen paljon huomiota ja tykkäsin. Alkutunnista ohje oli taivuttaa kulmissa mahdollisimman vähällä ohjalla. Pitkille sivuille piti tehdä asetus ulos.

Tultiin puomilinjaa ravissa ja laukassa välivoltilla. Voltilla kaivattiin parempaa sisäpohkeen käyttöä loppuun, sitten tuppasi pullahtelemaan linjalta ulos. Ensin kokonaan ravissa, laukattiin toisella pitkällä sivulla. Sitten nostettiin voltilta laukka ja laukattiin kahden puomin yli. Oikeassa kierroksessa tultiin laukassa sisään, voltilla käytiin ravissa ja nostettiin laukka takaisin. Laukassa vielä viimeisen puomin yli.

Laukasta raviin siirtymät oli aika kuonovetoisia. Yritin käyttää Artsin ohjeita pitää tasaisesti sisältä ja pidättää askelten tahdissa napakasti ulkoa mutta ohjani taisivat vuotaa. Parani kuitenkin.

Tuntien väliin tuli ihan roima käyntipätkä. Jälkimmäisen tunnin alkuun ravailtiin vähän ja sain varaslähdön laukkaverkasta. Vasemmassa kierroksessa aiemman tunnin linjaa suoraan ja askelmäärää sai säädellä. Jee! Vihdoinkin! Väli oli n. 21 metriä. Toisessa päässä puomi, toisessa miniristikko. Viidestä kahdeksaan laukkaa siihen meni. Ja toisessa kierroksessakin sama onnistui. Jes!

Sitten tultiin kavalettia pääty-ympyrällä vasemmassa kierroksessa. Taas meiltä vaadittiin ihan kunnolla taivutusta. Tykkäsin. Useamman kierroksen jälkeen suoristettiin ja tultiin ristikko. Sille Hemppa vähän kiemursi. Toisella kierroksella hypättiin perään vielä päätyoven edessä vinottain ollut pysty. Vähän samaan tapaan asemoitu kuin monesti kisoissa.

Tämän jälkeen tultiin kaareva linja ovipystyltä vesimatto-okserille. Siitä katsomopäädyn ohi sarjalle. Väli oli vähän lyhyehkö mutta mahduttiin. Ensimmäiselle linjalle en tehnyt päätöstä ja kahdeksas tuli juureen. Reitistä en ole varma valuttiinko suotta seinälle. Tämä taidettiin tulla kahdesti. Myötälaukoista olin kovin iloinen.

Sitten hypättiin rata. Taidettiin tulla vain kertaalleen. Tässä vaiheessa kun vaihdettiin hyppyjärjestystä siten, että jäin viimeiseksi niin vetäisin turvaliivin päälle. Ei esteet lopulta olleet kuin ehkä 80 cm. Verkkana hyppyytti vielä pystyn kahdesti alle. Pikkuhiljaa nostaen. Meni helposti. Vaikka välillä tuntuikin ettei ruuna reagoi pohkeisiin eikä etene.

Rata alkoi ympyrän jälkeisestä ruskeasta esteestä. Yhä vähän meinasi kiemurtaa lähestymisessä. En saanut laukkaa vaihtumaan ja kun yritin käyttää ravissa niin Hemppa vain lyhensikin laukkaa ja laukkasi lopulta lähes paikallaan. Seuraava este meinasi tulla syliin, joten piti vain tehdä ratkaisu ja pyytää eteen. Lähti jalasta kun pyysin ja ylitettiin puhtaasti. Tosin esteen jälkeen vähän lennettiin. En tiedä laskinko kuinka pahasti väärin mutta sain 6 askelta. Okserin jälkeen tajusin ottaa kunnolla kiinni ja sarja sujui ihan hyvin. Löytyi nyt ne myötälaukatkin. Sarjan jälkeen vauhtia oli taas vähän reippaasti mutta tiukahko päätykaarre taittui sekin ja viimeinen linja meni tasaisesti viidellä. Yhä myötälaukassa. Olin kovin tyytyväinen!

Vaan tällä ja tulevalla parin viikon tauolla ei kvaalattu ensimmäisiin vieraskisoihimme ysikymppiin. Hypätään siis 70 ja 80. Hetken harmittelin kunnes totesin että parempihan se on aloittaa turvallisista korkeuksista kun ei tiedä kuinka jännä paikka vieras maneesi Hempalle on.

Ongelmia:
kaarrossa seisominen
vähän reagoi ääniin ja liikehdintään katsomossa ja pomppi

Parannusta:
ei nykinyt tänään ohjia
liikkui kivan energisesti itse eteen
ei tuijotellut vesimattoa
myötälaukat löytyi aika hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora