torstai 17. syyskuuta 2015

Vaihtoja ja keilaamista yön pimeydessä

Torstaina aloitettiin estetunti taas puoli tuntia aiemmin itsenäisellä alkuverkalla. Juuri ennen kentälle menemistä satoi mutta sade onneksi taukosi kun päästiin selkään. Ratsuna tietysti ihanainen Lida. Ehti juuri käydä karsinassaan kääntymässä kun sai varusteet takaisin. Ratsukoita tunnilla oli tänään kivasti vain 3. Lämmintä n. +15. Jopa.

Alkuverkassa pyörittelin ensin käynnissä. Väisti ihan ok ja asettui kumpaankin suuntaan. Oli jopa aika helppoa. Ravikin kulki kauniisti. Tosin aavistuksen löysästi. Tein vähän eteenratsastuksia. Mutta mitään tamma ei tuijotellut. Yritin tehdä myös raviväistöjä. Ne oli aika kamalia. Tamma hidasteli ja juoksi selättömänä pää ylhäällä vastustellen. Sen jälkeen ravista katosi muutenkin pyöreys enkä osannut konstia miten olisin sen suoralla uralla saanut takaisin. Onnistui vain volteilla.

Laukassa tein A-merkin tapaan voltin ja sitten hain vähän keskilaukkaa keskiympyrällä. Lähti suht ok eteen (vielä voisi mennä innokkaammin) mutta kumpaankin kierrokseen kun yritin hidastaa takaisin harjoituslaukkaan niin pudotti raville. Ei hyvä.

Itse tehtäviin päästiin kun ope tuli. Hämärä laskeutui hyvää vauhtia. Ekat 5 minuuttia opetuksesta näki vielä kelvollisesti, sitten laskeutui sysipimeys.

Alkuun tehtiin vaihtoja puomilla. Ensimmäinen yritys ei tietenkään onnistunut. Älä hyökkää kaulalle. Toisellakaan ei tainnut laukata tarpeeksi. Sitten sisuunnuin ja laitoin tammaan liikettä. Samalla säikkyi jotain ja spurttasi vielä vähän lisää. Niin tuli vaihto. Ja perään toiseenkin suuntaan. En voi sanoa että taidolla mutta se riitti.

Sitten tultiin vaihtoja kavaleteilla. Siinäkin taidettiin ensin tulla vaihdotta mutta yhtään ei pudotettu. Vaihdotkin tuli sangen nopeasti ja sitten riitti. Onnistumisprosentti oli ainakin 50.

Sitten tultiin pari ratakierrosta. Sarja, pysty, kaarre, toinen pysty ja siitä n. 7 laukkaa kavaletille, jonka alla oli vesimatto. Eka kierros oli max 80 cm ja muuten meni hienosti paitsi jälkimmäinen pysty tuli alas ja taidettiin lopettaa väärässä laukassa. Toiselle kierrokselle esteet vähän nousi. Yhä se samainen pysty tippui kun tultiin liian juureen. Tie oli ainakin paljon parempi. Saatettiin taas myös lopettaa väärässä laukassa.

Vika este oli tien vieressä oleva okseri. Hypättiin ensin 90 cm pystynä. Ekalla kerralla paikka ei osunut ja tuuppasin. Esteestä läpi. Heti uusiksi. Yhä juureen ja pudotus. Kolmas yritys ja taas tultiin lähelle eikä jalat ihan nousseet yli. Sellainen olo että olisi pitänyt päästä myötäämään vielä vähän enemmän. Ope arveli että Lida ei ehkä näe estettä kunnolla. Ei nostettu okseriksi vaan meille riitti. Lopuksi kyllä kinusin vielä hyvän mielen hypyn. Saatiin tulla eka kavaletti. Tosin laukka jäi nyt vaihtumatta mutta eipä lopetettu pudotukseen.

Lopputunnin ohjelmaksi oli kaavailtu uusintateitä mutta eihän tuossa pimeydessä enää voinut hypätä. Ryhmäpaineesta päätettiin että loppu pihakausi hypätään torstaisin ennen tunteja. Onpahan ainakin valoisaa. Pitää siis yrittää venyttää työpäivää aamusta.

Kävelin vielä hyvät loppukäynnit ja tunnustelin samalla Lidan askellusta ja omaa istuntaani. Keli oli pimeyttä lukuunottamatta oikein mainio ja olisin voinut kävellä paljon pidempäänkin.

Ongelmia:
pudotukset yli 80 cm esteillä
pimeys

Parannusta:
laukanvaihdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora