keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Uudenlaista väärinratsastusta rataharkoissa

Keskiviikkona päästiin pitämään rataharkat Uotilan kentällä alkuviikon sateista huolimatta. Itselläni luvassa Lidalla A-merkki ja 90 cm.

Aloitettiin jo viiden aikoihin että ehdittiin valoisalla. Keli onneksi helli ja aurinko paistoi. Lämmintä lähes +15°C. Lidalla oli kunnon sessiot luvassa. Yksi kuski sillä meni koulua alle. Sitten minä lyhyehkön verkan maneesissa (en saanut oikein avuille) ja kentällä ensin A-merkin kouluohjelman.

Radalla Lida oli jopa vähän löysä niin jätin varmuudeksi raipan mukaan (harkkakisoissa sallittua). Meno oli todella epätasaista. Voltit yritti venähtää vähän suuriksi mutta taipui kai ihan ok. Väistöt tein varmuuden vuoksi hellästi ettei tamma jännittyisi. Eipä sieltä juuri ristiastuntaa tullut. Peruutuksessa tamma juurtui aloilleen. 3 askelta irtosi jotenkuten mutta neljäs tuli vasta kunnon taistelun jälkeen. Kättä vasten joo. Vastalaukat nousi kummatkin oikein. Tosin jälkimmäisessä tuntui myötäiseltä ja korjasin. Tosin korjaus tuli ravin kautta ja sitten nosti myötälaukan. Ei näin. Numeroksi 2. Ihan uudenlainen moka itseltäni.

Laukkavoltit venähti, varsinkin ensimmäinen. Keskilaukat lähti vähän hitaasti mutta jälkimmäisen loppu oli ok. Keskiravit olisivat voineet olla lennokkaampia. Tulipa yksi ravirikkokin laukassa. Enempi tosiaan veltto kuin tuijotteleva. Vähän kyllä jännittyikin.

Onneksi oli matalan kynnyksen kisat eikä mitään menestymispaineita. Viimeksi meillä meni paljon paremmin. Tänään hyvä luokka olisi ollut C. Toisaalta mitään palkintoja ei jaettu niin nyt oli hyvä hetki käydä kokeilemassa tätä. Prosentteja olisin itse antanut 52 mutta kiltisti arvostellen saatiin 53,889.

Meidän koulurata:


Välissä käytiin maneesissa. Siellä yritin kaivella hukassa olevia peruutuksia. Tuntui että paheni vain. Lopulta vähän ravia ja pihalle katselemaan muiden hyppyjä. Taka-ajatuksena myös radan näkeminen. Ratapiirrosta ei ollut vielä näkynyt enkä kävellyt tutustumassa. Vähän meinasi olla hataralla pohjalla.


Ratapiirros löytyi lopulta.

Verkkahyppyinä hypättiin 1 ja 3. Ekalla putosi. Lida pikkusen tuijotteli kulmaa mutta tuntui olevan ihan avuilla. Loput verkkahypyt meni paremmin. Toki okserille taas vähän ylimukauduin. Ajattelin että radalla keskityn tasaiseen rytmiin ja odotan hyppyjä. Muistin ehkä vikalla esteellä.

Kuvat 10 päivän takaa edellisistä harkkakisoista.
©Lotta

©Lotta
Pudotettiin heti eka. Rytmi oli hukassa eikä paikkoja löytynyt. Joka kerta päädyssä oltiin väärässä laukassa. Muutamia lisäksi kolisteltiin mutta vain kaksi putosi. 8 vp siis taas tänään. Lohduttavaa että nyt en jännittänyt korkeutta. Lopussa rupesin tajuamaan että voin vaikuttaakin jotain. Nyt saatiin jopa ihan kelpo aika. Tosin yhä oltiin siellä hitaassa päässä. Pitäisi kai sitä aikaakin opetella Lidalla ratsastamaan. Tosin nollia tuli yhä niin vähän (2/11 väh. 70 cm hyppääjissä) että jo pelkällä puhtaalla pärjäisi pitkälle.

©Lotta

90 cm rata:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora