maanantai 7. syyskuuta 2015

Paluu maan pinnalle jälleen kerran

Maanantain esteheppa oli Bond. Ruunalla oli ostajaehdokkaat paikalla ja sain sen valmiina. Muistelin että tällä en ole hypännyt. Jätin kannukset pois mutta ope käskytti ne takaisin. Turvaliivin laitoin. Sain avustetun selkäännousun ja nyt ruuna ei sanonut penkistä mitään. Sitä ei kuulemma tarvi laittaa niin lähelle.

Alkuverkassa vähän tuijotteli reunoja. Käynnissä ei juurikaan mutta ravissa. Ihmiset taisi olla pelottavimpia. Laukka nousi vähän huonosti. Mahtoiko olla jo eka laukka kun ihan puskista tuli hätäinen pukkisarja. Semmonen olo että nyt mut tahdotaan alas. Sieltä äkkiä keikahdinkin ja samalla heppakin kompuroi. Löysin itseni sen jaloista. Onneksi jarrut toimi. Kenttäliejusta jäi jälki kypärän vasempaan sivuun, turvaliivin vasempaan olkapäähän sekä oikeaan sääreen. Housut ja takki kuivina. Jopas! Tunnin jälkeen löysin hepan naamasta hiekkaa.

Vähän oli semmonen olo että kumautin pääni. Kävin tämän jälkeen hitaammalla enkä ihan tajunnut kaikkea mitä mulle puhuttiin. Ehkä vähän säikähdinkin vaikka lopputunnin olin aika laama. Laukat ei nousseet kauniisti mutta jatkossa selvittiin ilman rodeota.

Esteitä ruuna tuijotteli yllättävän vähän. Muu oli alkuun pelottavampaa. Paikkoja ei katsonut itse ja jos koomasin niin pompittiin vähän mistä sattuu. Kaarevalle linjalle tuli paljon vääriä laukkoja. Varmasti kuskista johtuen. Piti ratsastaa eteen. Liikkui kyllä muttei ihan tarpeeksi.

Esteitä oli okseri, n. 7 laukan kaareva linja sekä yksittäinen pysty. Hypättiin 4 hypyn rata pari kertaa. Me aika maltillisilla korkeuksilla. Tsemppasin kyllä paremmin kun esteet nousi. Ehkä 80 cm jälkimmäisellä kierroksella. Sitten vielä jokunen kerta kaarevaa linjaa. Olisin halunnut itseni harjauksen alle mahdollista todistusaineistoa varten. Nyt päästiin ainakin kerran jopa myötälaukassakin.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Siellä kulki ihan ok. Pihalla taas säikähti tallinpitäjää kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla tuli ihan kunnon kavahdus vaikka välimatkaa oli useita kymmeniä metrejä. En onneksi enempää maastoutunut.

Ongelmia:
kuski sinkoutui alas
säikkyi
jokunen pudotus kun loikittiin huonoista paikoista

Parannusta:
päästiin aiempaa paremmin laukkaan
hypyt ihan ok ainakin omasta mielestä
odotin esteitä kun en luottanut ruunan hyppyintoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora