maanantai 20. lokakuuta 2014

Uusintayritys esteillä blondilla

Maanantaina oli näemmä taas estetunti ensin. En ihan tajunnut että tämä oli jatkuva järjestely mutta parempi näin. Esteille ratsukseni oli merkattu Rosu eli ehkä viimeksi mainitsemani että saan kaikki muut liikkeelle paitsi blondin joutui nyt koetukselle. Tallille mennessä iski omituinen puolikuntoisuus ja olin huolissani minkä verran jaksan ponia komentaa.

Tamma löytyi pihalta. Odotteli portilla. Tallissa oli kiltisti. Ihan ajoissa ei ehditty kentälle. Ratsukoita oli 5. Kelinä hämärtyvä +5°C ja tihutti pienesti.

Alkuverkassa oli sekä kaasu- että ohjausongelmia. Pitkillä ohjilla oli hankala päästä jopa kulmiin, saati kääntyä muuten. Hetkittäin löytyi vähän parempaakin etenemistä. Muutamat oikein säpäkät raville siirtymät saatiin. Laukka oli pääosin reipasta. Onneksi sitten verkattiin myös tuntumalla. Sain ohjaukseen vähän otetta.

Verkkahypyt tultiin oikeassa kierroksessa ristikolle, joka nousi okseriksi. Poni eteni ihan hyvin ja hyppäsi empimättä.

Tänään hyppyohjelma olikin täysin erilainen. Kentälle oli kasattu kaksi samanlaista rataa. Okseri ja sarja. Mentiin viestiä. Ei todellakaan meidän juttu. Kyllä me niistä kömmittiin yli (paitsi yhdellä kierroksella kun tein superhuonot tiet ja vedettiin ensin ohi ja lopulta ylitettiin käynnissä). Tynnyrin kierto laukassa oli jo saavutus. Yritin saada ponia syttymään ja ampailemaan mutta meillä oli pahoja käynnistysvaikeuksia. Voitettiin kuitenkin lopulta yksi kierros kun vastapuolelle tuli jotain ongelmia matkalle. Samalla meidän ainoa kerta kun pysyttiin alusta loppuun asti laukassa!

Lopuksi pompittiin vielä samaa verkkaestettä. Tultiin 2 vai 3 kertaa. Hienosti hyppi. Ja kun sai mennä vain kenttää ympäri niin myös edettiin. Tiukat käännökset oli Rosun kanssa kamalinta. Käytin kyllä jalkaa, kannusta ja raippaa. Liikkui, mutta nopeasti myös hyytyi. Myös loppukäynneissä.

Ongelmia:
meille väärä tehtävä
poni ei ole luontaisesti lennokas
hankaluuksia pysyä omalla vuorolla laukassa

Parannusta:
ei ponijekkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora