torstai 30. lokakuuta 2014

Metrikymppi!

Torstaina olin taas epäilyttävän vastentahtoisella tuulella tallille lähtiessä. Arvelin kuitenkin että saisin Fossin, joten en ihan ymmärrä mistä olo kumpusi. Lämmintä oli +2°C ja sysipimeää.

Arvaus meni oikein, Fossi. Kaikilla 5 kuskilla oli samat hepat kuin viikko sitten. Tällä kertaa Fossi odotti tallissa ja jatkoi sitten seuraavalle tunnille. Esteitä kasattiin toiselle sivulle 3 ristikkoa, toiselle maapuomi, ristikko, pysty ja okseri.

Tänään lähdin Fossin kanssa liikkeelle rauhallisesta menosta. Käynnissä jo yritettiin hiipiä. Tehtiin pohkeenväistöä uralla sekä käynnissä että ravissa. Tuli myös hyviä ja rauhallisia pätkiä. Peilistä oli hyvä tarkkailla kun takaosa ei meinannut aluksi mennä sivulle. Yritin myös taivutella huolellisesti. Ravissa Fossi olikin jopa suht rauhallinen. Laukassa kulki rauhassa ja kauniisti mutta oli tosi raskas edestä. Tehtiin alkuverkassa onnistuneesti laukanvaihto lävistäjällä ilman puomia oikeasta vasempaan!

Ekana verkkatehtävänä tultiin puomilinjaa ravissa. Linjalla ennen ja jälkeen oli tötsät, joiden välissä piti tehdä siirtymät ravista laukkaan ja takaisin. Muualla laukka, puomit ravissa siis. Fossi oli aika lennokas. Laukat nousi ok ja tuli raviinkin. Vaan puomeilla pomppasi takaisin laukkaan. Pidätteistä tipahti linjan jälkeen käyntiin eikä meinannut pohkeista mennä eteen. Ruvettiin olemaan tilanteessa jossa Fossin mielestä vaihtoehdot olivat vain käynti tai laukka. Pikkuhiljaa kuitenkin selvittiin puomilinjaa myös ensin osittain ja sitten myös kokonaan ravissa. Kumpaankin suuntaan.

Välikäyntien aikana tein kontrollisiirtymiä. Käynnistä seis tuli parhaimmillaan tosi nätisti. Ravista seis tuli kamelikatseen kautta kun ruuna innostui. Eli tuijotteli yläkautta silmiin. Toistoilla niistäkin tuli asiallisia. Nyt ruvettiin hyppäämään kolmen pikkupystyn jumppaa. Kumpaankin kierrokseen taisi eka yritys olla ainoa kun puomit pysyi paikoillaan. Taidettiin valua vähän oikeaan laitaan. Jos ei osuttu ekalle niin tultiin isolla loikalla ja vika putosi ahtauden ja kiihdytyksen takia. Jos pidin edestä liikaa niin pudotettiin eka. Jos myötäsin kunnolla niin meno löysistyi ja keskimmäinen tipahti. Yleensä vauhtia oli ennen tehtävää hieman liian vähän ja esteiden jälkeen aavistus liikaa. Ylävartalon liiasta myötäämisestä tuli sanomista.

Lopuksi tultiin vielä jumppasarjaa (puomi, ristikko, pysty, okseri, 1 laukka väleihin). Alkuun korkeus oli maltillisesti ehkä 70 cm. Toiselle kierrokselle maapuomi poistettiin alusta meidän jälkeen. Osasin joka kerta kuitenkin toimia välissä. Kun jäätiin kauas niin ratsastaa eteen. Raippaa ei ollut mutta patistella tarvittavasti. Luulin että tultaisiin vain pari kertaa. Lopulta kierroksia tuli ehkä 5. Jo kolmas oli makea. Neljännellä okseri oli ehkä metrin. Silti ope nosti koska kaikilla meni niin hyvin. Joku kerta meillä kolahti mutta este pysyi silti pystyssä. Valuttiin vähän oikeaan reunaan. Vikalla kierroksella okseri näytti juu isolta ja hurjalta mutta innokkaasti ja mukisematta Fossi sen ylitti. Puhtaasti. Ja oli niin huippua! Kuski esitteli hangonkeksinaamaa loppuillan. Tämä on niin oikea laji mulle! Tarkistusmittaus paljasti että okseri oli 110. Etupuomi metrissä. Hurjaa! Mutta nyt se tuntui ihan asialliselta. Osasin olla hypyssä ja nyt ylävartalokin oli kuulemma sopivasti menossa.

Loppuraveissa sain Fossin yli-innokkuuden melko äkkiä aisoihin ja ravattiin sangen asiallisesti. Suht lyhyt loppuverkka ja hepalle uusi kuski kyytiin kävelemään. Esteiden purku. Ope mainitsi että marraskuussa on tulossa sekä tallin este- että koulumestaruuskisat. Koulukisat näyttävät menevän O-Rin koulukisojen kanssa päällekkäin. Ryhmäpaine vie sinne kisaamaan JKH-tiimin kanssa helppoa A:ta mikäli luokka on kaikille avoin. (Siellä on myös hypoteettisesti paremmat menestymismahdollisuudet kuin Uotilan supertuuppareiden joukossa.). Estemestaruuskisat sen sijaan meinaan olla paikalla. En niinkään tavoittelemassa mestaruutta vaan riemuitsemassa Fossin kanssa hyppäämisestä. Todennäköisesti pudotetaan jotain.

Ongelmia:
pieniä vauhdinsäätelypulmia alkutunnista

Parannusta:
laukanvaihto sileällä onnistui
esteiden noustessa meno parani
NIIN SIISTIÄ!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora