lauantai 25. lokakuuta 2014

Kevätkelin pörheyttä

Lauantaina menin taas Aaltokankaalle tunnille. Arvasin ihan oikein että Meriä en ainakaan saa. Koulutunti luvassa ja ratsukseni osui Lilli. Meinasi tulla aika kiire kun hepo oli vielä tarhassa, olin kuitenkin ripeä. Ope varotteli että tamma on ollut aika virtaisa viime aikoina.

Ratsukoita tunnilla oli aika monta. Ehkä 8? Päivän aiheena oli vastalaukat. Taas. Mutta eipä tuo haitannut. Ennen kuin pääsin kyytiinkään niin ihmettelin Lillin levottomuutta. Vasta vähän myöhemmin tajusin että syy oli keväinen. Vesisade pudotteli eilisiä lumia maneesin katolta. Hepat säikkyivät ääniä. Onneksi suht maltillisesti ja kaikki kuskit pysyivät kyydissä. Parhaimmillaan Lillikin oli ihan välittämättä niistä.

Tammalla oli reippaasti vauhtia mutta pääosin meno oli hallittua. Toki olisi voinut mennä paljon rennompanakin. Heti alkutunnista tehtiin laukassa kumpaankin suuntaan loivia kiemuroita. Kun pidin asetuksen laukan suuntaan ja olin itse hyvin tarkasti aloillani sekä tein tarpeeksi loivan kuvion niin selvittiin. Mutta pienikin ahneus tuotti hyvin rivakan puhtaan vaihdon. Näitä esitettiin tunnin aikana useampia. Alkulaukoissa 2- 3 kumpaankin suuntaan. Onneksi enemmän tuli niitä onnistumisia.

Myöhemmin tehtiin pitkän sivun puolen välin jälkeen käynnistä vastalaukan nosto. Vastalaukassa puolikas ympyrä päätyyn. Aika haastava tehtävä mielestäni. (Tunti oli he C). Yllättävän hyvin siitä silti selviydyttiin. Edelleen tuli Lillin kanssa vähintään yksi vaihto kumpaankin suuntaan. Onnistumisia tuli kuitenkin enemmän. Hepo oli myös aika lennokas varsinkin omaa laukannostovuoroa odotellessa.

Käynnissä tein voltteja ja muutenkin heti alkutunnista tein pysähdyksiä ja peruutuksia että saisin etuosaa kevyemmäksi. Välillä tulikin kevyempää menoa ja niitä rentoudenkin pilkahduksia. Ihan ok tunti.

Ongelmia:
hepo levoton tippuvien lumien takia
vastalaukat vipsahti herkästi myötäisiksi

Parannusta:
kuskit pysyi kyydissä
vastalaukatkin onnistui
teki puhtaita vaihtoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora