lauantai 11. lokakuuta 2014

Päivän toinen ruusuke

Lillillä olin luokassa seitsemäntenä kuskina. Niilon kanssa hommat oli siis hoideltu pois alta ja Lilli oli ehtinyt huilia sen aikaa kun kävin Nipsun kanssa radalla, kävelin hetken ja purin ponin. Lämmintä oli pihalla n. +2°C ja maneesissa +7°C.



Lillin kanssa käveltiin ensin tovi. Sitten ihan perus volttien ja ympyröiden pyörittelyä sekä siirtymiä. Ravissa meni aika reippaasti. Painui helposti vähän raskaaksi ja etupainoiseksi. Jotenkin ajattelin ettei se ole kovin paha kun kulki kuitenkin oikeinpäin. Radalla sitten huomasin ongelmat jarrutusmatkojen venyessä.





Lillinkin kanssa laukkaverkka jäi aika myöhäiseksi. Rullasi kivasti eikä kaahotellut. Mikäpä siinä. Lopuksi tehtiin vähän käyntiväistöjäkin. Lillinkin kanssa verkka tuntui ehkä hieman lyhyeltä. Käytin käyntityöskentelyyn aika paljon aikaa.



Radalla ei Lillikään mitään katsellut. Saatiin lähtömerkki mutta alotin aika haparoiden kun tuomari katseli muualle. Saatiin sitten tulla uusiksi. Eikä yhtään paremmin kun valuttiin pisteestä ohi. Tässä vaiheessa ois ovelampi tajunnut valmistella loput pysähdykset paremmin mutta vedeltiin varmuuden vuoksi nekin aavistuksen pitkiksi. Lilli ravasi reippaasti ja näennäisesti suoritettiin taas ohjelma kuten pitääkin. Nyt kyllä unohdin hymyillä radalla. Hepo tuntui etupainoiselta mutta laukat nousi ja ohjautui. Laukasta käyntiin oli taas kamalahko. Ja myötäsin kun hepo vielä ravasi. Eli pari ylimääräistä raviaskelta. Käyntiin päästiin vasta lyhyen sivun koittaessa. Siitä ihan ansaitusti 4,5.





Mainitsin tuomarille että Niilon kanssa oli semmonen olo että poni oli paremmin hanskassa. Lilli kuulemma oli nyt rauhallisempi kuin ensimmäisellä radallaan mutta nyt vähän jopa väsähtänyt ja etupainoinen. Vähän altavyörymistä tms. Mutta esitin vaadittavat asiat. Vähän se ratsukon treenin puute tässä nyt näkyi.





Tästä radasta saatiin mielestäni myös epäilyttävän kiltit pisteet. Aika paljon kutosia, viispuolosia ja kuuspuolosia. Kaksi seiskaa (ravivoltit). Pysähdyksestä tuli yllättäen jopa 6,5, seisoo hiljaa. Tervehdyksistä tuli nyt ihan ansaitusti 5,5 kummastakin. Tarkemmin pisteeseen ja säilytä peräänanto. Prosentteja tästä tuli silti jopa 60,8 ja sillä yllättäen neljänneksi. Lähtijöitä luokassa oli 11, eli oikeastaan vain 3 olisi kuulunut palkita mutta kiva oli saada myös punainen ruusuke. Palkintojenjaossa oltiin ilman hevosia.





Kaikki kuvat © Ilpo.

Kisasuoritus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora