lauantai 4. tammikuuta 2020

Kevyempi itsenäinen pikasuoristus paremmin avuille

Lauantaina menin Hempalla itsenäisesti ennen tunteja. Eilisen jälkeen keli pakastui ja lätäköt olivat jäätyneet, jonka jälkeen päälle oli satanut kevyesti pakkaslunta. -3°C.

Tarkoitus oli mennä tunteroinen mutta lopulta aikaa oli vain reilu puoli tuntia. Ei ollut mitään kovin suuria suunnitelmia. Ihan perus suoristelua taas. Totesin jo etukäteen että tänään ei laukata.

Menin alkuun aika pitkään käyntiä. Ihan alku oli taas kummaa haahuilua. Vähän jotain avoja. Sitten muistin tehdä väistöjä ja sain taas juonesta kiinni. Jalasta eteen, heti. Sen osuuden Hemppa tänään hoitikin sitten hyvin ja pienellä lisäkopautuksella hypähti monesti raviin asti. Vasemmalle väistöissä ei saanut jäädä vyörymään. Oikealle piti liikkua vasemmasta jalasta rivakammin sivulle. Raippaa sai käyttää ilman vastalauseita. Kulmissa väistätin perää ulos. Oheen tuli vaadittavat temponmuutokset.

Ravissa meni hetki että muistin kunnolla pitää oikean ohjan tuella. Suoristelin ympyrällä ja suurin osa videoista on suht alkumenosta. Takasten liike näyttää vähän vajaalta mutta se taitaa mennä pohjan piikkiin. Välillä vauhtia piti himmailla. Video kavaltaa myös kuskin nyrkkien nousemisen kevennyksen tahdissa sekä turhan rivakan kevennyksen ja etukenon kevennyksessä. Onneksi huomenna saadaan apua istuntaan. (Ja maanantaina suoruuteen.)

Vasen kierros oli tasaisempi. Oikeassa nyki enemmän. Video on siitä vaiheesta kun Hemppa oli vielä oikealta tyhjä ja suoristelin vasemmalta. Onneksi ei mennyt kovin kauaa kun muutaman suunnanvaihdon jälkeen rupesi tukeutumaan myös oikeaan ohjaan, vähensi nykimisen lähes nolliin ja tasoittui. Viimeinen pätkä kulmasta on siitä kun tuntui, että ratsu on avuilla.

Erillisiä loppuraveja ei tehty vaan nautin hetken ympyröillä siitä miten kivalta Hemppa tuntui. Kun tuntilaiset tulivat kentälle niin lopulta vaihdettiin loppukäynteihin ja käveltiin sen aikaa että väki pääsi ratsaille. Aika riitti tämän päivän hommiin hyvin.

Ongelmia:
alkuun yhä nyki

Parannusta:
tuli oikean ohjan tuntumalle
tuli tänään hyväksi ja sangen tasaiseksi
oli parempi kuin eilen

Jefi kuvasi pätkiä menostamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora