torstai 31. lokakuuta 2019

Yhä kyttäilyä

Torstaille oli onneksi opettaja luvassa Assin kanssa. Hyvin epätyypillisesti Assi teki läjän ennen kuin ehdin selkään. Alkukäynneistä osa meni siis siivoiluun. Tänään ratsain alkukäynneissä väisteltiin sen verran muita että pitikin pysyä uran sisäpuolella. Sitten kun uralle piti lopulta mennä niin Assi ei taas halunnut.

Meidän hommamme alkoivat ravihölköttelyllä uraa pitkin ilman sen kummempia vaatimuksia kuin että eteen piti liikkua. Sai verkata halutessaan myös laukassa. Seuraava ohje oli suoristella kuskia pitämällä ohjia yhdessä kädessä. Tämä tapahtui sitten laukassa, vasemmassa kierroksessa. Oikea käteni roikkui vapaana. Oli hankala väistellä vastaantulijat uraa pitkin kun Assi valui jatkuvasti sisälle.

Alkutunti tehtiin ensin käynnissä, sitten ravissa uralla avoja ja keskilinjalta uralle väistöjä. Assi oli aivan täi tervassa ja tuijotteli taas omiaan. Ei ihan yhtä paha kuin eilen. Oikeaan kierrokseen tuli lopulta jopa ihan asiallisia pätkiä. Silti kuskilla kiristi hermo kun humma ei pysynyt uralla tai edes mennyt sinne eikä liikkunut kunnolla eteen. Vasen kierros oli pahempi.

Ennen laukkoja kerroin Assin eilisistä jännitysetäisyyksistä seiniin. En tiedä vaikuttiko se suunnitelmiin vai Assin aktiivinen kirjainten karttelu. Laukassa mentiin ympyrä päätyyn taivuttaen, kunnolla kaasutellen keskelle pitkää sivua ja keskiympyrä ronskisti taivuttaen. Tarvittaessa useampi. Sitten uraa toiseen päätyyn kaasu pohjassa ja päätyyn taas ympyrä taivuttaen. Ensin oikea kierros ja siinä pyörittiin tovi. Yhä vaan Assi tuijotteli kirjaimia. Oikeassa kierroksessa pahin oli F, vasemmassa M. Saman pitkän sivun kulmat kuitenkin.

Vasen laukka oli kuulemma kankean näköistä takaa. Yhä ratsun keskittyminen rakoili ja yritti kartella uraa. Samat ympyrät, kaasuttelut ja taivuttelut tähänkin suuntaan. Eikä tosiaan suvaittu omaehtoista oikomista vaan uralle oli mentävä. Raippa kaulalle/lavalle avuksi jos yritti kanttailla.

Väliin ja loppuun tehtiin kolmikaarisia. Vasemmat kaaret olivat aika kamalia. Jännittyi ja jäykistyi. Ei kuunnellut vasenta pohjetta.

Lopuksi heitettiin ohjat pois ja ravattiin rennosti uraa pitkin. Vähän yritti väistellä sisään mutta aika asiallisesti houkuttelemalla sai uralle. Lopetti hätkymisen. Open kommentti niistä oli että ei säikkynyt. Jokunen tuli tänäänkin.

En kävellyt loppukäyntejä ratsain vaan tulin alas selästä ja tutkittiin selkä satulan alta. Karvat olivat vähän pörrössä. Mahdollista että satula puristaa ja siksi ahdistaa liikkua. Talutin loppuun. Pihalla oli pari astetta plussalla ja sateetonta.

Ongelmia:
tänäänkin lähes kaikki oli sangen hankalaa

Parannusta:
tuli pari parempaa pätkää
välillä liikkui omalla imulla eteen

***

Lokakuun hevosmenot:

 Assi 200 e
 Hemppa
 286 e
 Heponiitty
 114 e
 (kaikki) opet 275 e
 aluevalm.
 103 e
 kisat
 30 e
 trailerivuokrat  40 e
 huopa ym.
 47,51 e
 yht.
 1095,51 e

Lisäksi tallimatkoista ja kisa- ja valmennusreissuista tulee noin satasen bensakulut kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora