sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Välillä kaikki onnistuu!

Sunnuntaina oli estepäivä. Hempan kanssa viiden tunnille kuudenneksi ratsukoksi. Aamun satoi lunta (yök!) ja keli oli niukasti plussalla. Kenttä siis märkä ja rapainen. Välillä vähän tihutti jotain meidänkin tuntimme aikana. Ei kuitenkaan pahasti. Hyvin tarkeni.

©Siiri Salmi


Hemppa oli mennyt yhden tunnin alle ja eka kuski tunnollisesti pesi jalkoja kun tulin. En silti viitsinyt laittaa suojia rapailuun. Illaksi Hempalle oli luvassa vielä kolmas tunti.

©Siiri Salmi


Heti alkuverkasta muistelin eilisiä oppeja. Rahtusen harmittelin ettei Hemppa ollut omilta jäljiltäni mutta oli sen verran hyvä ratsastaa ettei haitannut kauaa. Ehkä alkulämmittely teki hyvää.

©Siiri Salmi

Alkuverkassa en tänään miettinyt ratsun nokkaa yhtään. Jalasta eteen, ripeästi. Pidätteistä takaisin. Paljon säätelyä. Käännökset sangen suoralla rungolla ja lavat mukana. Odotin että tulee huutia ylijuoksuttamisesta kun testasin kaikki vaihteet. Ei onneksi tullut.

Laukassa tultiin vain ohimennen kavalettien yli päädyissä. Perusnäppärää. Molempiin suuntiin. Kivasti toistoja.

©Siiri Salmi

Sitten tehtiin vuorotellen ympyrätehtävä. Neljänneksen välein oli puomi tai kavaletti. Kaarille piti saada yhtä monta askelta. Nyt oli hyvin mitatut välit ja tuntuivat keskenään yhtä pitkiltä. Onneksi näitä on harjoiteltu Assin kanssa. Oikeaan kierrokseen meni kaikki oikein! Ensin neljää, sitten viittä. Useampi kierros. Vasempaan stiplattiin eka kun ei osuttu puomille. Mutta sen jälkeen siinäkin kaikki oikein! Vasen kierros loppui suoraan linjaan ja pystyyn. Ihan ok.

©Siiri Salmi

Omaa vuoroa odotellessa sai liikkua toisessa päädyssä vapaasti. Tein aktiivisesti kontrolliharjoituksia. Siirtymiä käynnissä, ravissa ja niiden välillä. Olikohan kolmesti kun Hemppa meinasi jumitella ja ruveta takapotkimaan. Sain niistä ratsastettua eteen. Tuntui tänäänkin vähän räjähdysalttiilta aluksi muttei tehnyt tuon kummempia.

Sitten tultiin 24 metrin linja. Arvelin kuutta ja ratsastin kuuteen. Kaksi kertaa ja molemmilla 6. Hypyissä käteni tekivät taas omiaan ja tuntuman sisällä kädet kävivät koukussa. Ei nättiä. Onneksi sain tämän karsittua lopputunnista vähemmäksi.

Kippurakädet hypyssä.
©Siiri Salmi

Esteet pysyivät tänään pieninä. Tultiinkohan vielä kaareva linja alle vai jo koko rata? Radalla tultiin kuitenkin suora ja 2 kaarevaa linjaa. Kaikkiin meille sama 6 askelta. Ja näin myös tehtiin. Lisäksi tuli kaikki vaihdot kuten piti eli aina myötälaukat. Vautsi! Tällaista tapahtuu Hempan kanssa noin kerran kahdessa vuodessa!

©Siiri Salmi

Loppuraveissa oli ihan ok muttei vielä loksahtanut pyöreäksi tai leiskautellut erikoisravia. Vähän säikkyi aidan ulkopuolella ollutta ihmistä.

©Siiri Salmi

Ennen satulasta laskeutumista kokeilin mitä Hemppa tuumaa liikkeestä selässä. Vähän heiluin ja heiluttelin jalkoja ja käsiä. Taka-ajatuksena kuperkeikka. En kääntyillyt mitään omiani mutta perusheilunnasta ei tullut mitään sanomista.

Ongelmia:
jalustimet olivat ensin väärillä puolilla
noin 3 jumitteluyritystä
yksi stiplu puomitehtävällä
kuskin kädet koukistelivat välillä hypyissä omiaan
oikea jalustin valahteli herkästi liian syvälle jalkaan
päädyissä kanttasi sisäpohjetta päin eikä päästy niin hyvin laidoille kuin olisin halunnut

Parannusta:
yhtä vaille kaikki askelmäärät oikein ympyröillä!
kaikki myötälaukat eli kaikki vaihdot kuten piti!

Pekka videoi tuntiamme ja video kavaltaa parit pikkuvirheet, jotka jäivät kuskilta huomaamatta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora