maanantai 4. syyskuuta 2017

Pieniä esteitä ja kääntämistä kuutamolla

Maanantain estetunnille tuli 4 ratsukkoa ja sain valmiiksi hommissa olleen Pikun. Tänään ruuna oli vähän hidas ja ehkä siksi myös jäykähkö.

Alkuun tehtiin taas kuskien venytykset ja sammakot. Sitten otettiin ohjat tuntumalle ja pyöriteltiin voltteja käynnissä ja ravissa. Ei kovin notkeaa. Eikä otettu laukkoja vaan ruvettiin tulemaan ristikkoa ravissa. Piku ei jaksanut sitä hypätä tai ottaa laukkaa vaan askelsi ravissa yli. Vasemmassa kierroksessa tultiin laukalla eikä sitä ennen oltu laukattu yhtään. Pääosin tultiin hyvin mutta imu itse esteelle oli välillä heikkoa ja kuskilla oli yhä taipumus ylihypätä ja kallistella yläkroppaa. Siitä ei tullut sanomista.

Ohjeeksi annettu ratapiirros.
Tultiin vielä 18 metrin linja pari kertaa ennen rataa. Yritin usvattaa neljään mutta joka kerta tultiin viidellä. Open mielestä se oli ihan hyvä. Kulma meni kanttailuksi ja suoristuminen jäi puolitiehen jos en ollut huolellinen.

Ratana tultiin kaareva linja oikean yläkulman pystyltä portin viereiselle pystylle, tiukka käännös vasemman yläkulman pystylle ja siitä kaareva opekulman (oikea alakulma) pystylle. Lopuksi okseri. Jollekin kaarelle tuli väärä laukka mutta muuten suht ok. Tiukasta kaarteesta selvittiin yllättävän hyvin. Tykkäsin siitä että joka radan jälkeen ope keskusteli suorittajan kanssa siitä hetken.

Toiselle kierrokselle jatkettiin okserilta portin viereinen pysty ja sama kaareva linja toiseen suuntaan ja vikaksi keskellä kenttää oleva pysty. Esteet eivät nousseet eli korkeus oli siinä 60 cm kieppeillä yhä. Rupesi hämärtämään ja valot olivat jo päällä. Ensimmäinen kaarre meni höpöksi, paikat eivät osuneet ja Piku otti ravia väliin. Muuten ihan siististi. Ope olisi kaivannut tiukkaan kaarteeseen vielä lyhyempää ratsua ja napakampaa laukkaa. En muistanut tuollaisia itse ollenkaan. Joku väli taisi yhä mennä väärässä laukassa.

Loppuraveissakaan Piku ei ollut rehellisesti läpi. Yhä oli vähän hyytynyt. Pyöristyi aina hetkittäin mutta yhtä nopeasti muoto avautuikin enkä saanut takasia polkemaan niin aktiivisesti kuin olisin halunnut.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Kovin oli pimeää enkä nähnyt edes polkua mutta tasaisen varmasti Piku veti letkaa ja piti vielä niin reipasta vauhtia yllä että piti useampaan kertaan pysähtyä odottamaan muita. Taisi näkyä lepakkokin.

Ongelmia:
hidas pohkeelle
kuski oli vähän puolikuntoinen
ei meidän parasta menoamme

Parannusta:
joitakin vääriä laukkoja
ei kieltoja eikä pudotuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora