sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Peruuntuneiden estekisojen tilalla lisäestetunti 4 v junnulla



Sunnuntaina kenttä ei kuivunut hyväksi, joten estekisat peruuntuivat. Sinne olisin mennyt Robinilla 50 - 60 cm ja Lolalla 80 cm. Lolalla en nyt sitten mennyt koko viikonloppuna (enkä hirveästi tätä surrut). Sen sijaan saatiin kisojen tilalle lisäestetunti. Sinne toivoin Robinin ja myös sain sen. Tunti pidettiin maneesissa.

©Venla Vauhtimini

Estetunti oli heti koulutunnin perään, joten sain ratsun valmiina paikalle ja vaihdoin selästä toiseen. Ravissa huomasin melko pian että jotain on kummasti. Robin otti lyhyempää askelta kuin eilen ja lopulta rupesi potkimaan mahansa alle. Ensimmäisen ihmettelypysähdyksen jälkeen sama jatkui. Veti päätä alas ja ehdotti laukkaa. Lopputulos oli ettei ratsu arvosta vatsapanssaria. Kun vaihdettiin vyö tavalliseen niin junnukin palautui taas normaaliksi. Onpa hyvä että menin sillä eilen niin huomasin poikkeavan käytöksen.

Oltiin verkassa vähän muita jäljessä, joten hetken ravailun jälkeen otettiin mekin laukkaa ja tultiin pääty-ympyrällä kavalettia. Kovin oli ahdasta ja tämä jo tuntui itselleni vaikealta. Maneesin leveys on jotain 17 metrin luokkaa, joten tiukahkosti sai kääntää. Robin oli kuitenkin rehellinen ja meni joka kerta yli vaikkei tiet ihan priimaa olleetkaan.

Sitten loikittiin vuorollamme sekä ristikkoa, pikkupystyä että okseria. Lopulta myös lävistäjän pystyä. Kaikki meni hyvin vaikka okserilla kuski olikin vähän epävarma ja nappasi harjasta kiinni. Esteet nousi jonnekin 70 cm asti. Muut (isot hevoset) hyppäsivät isompia. Ponin kunto tuntui vähän loppuvan ja meitä säästeltiin jättämällä joku kierros välistä. Esteiden jälkeen taisi olla vääriä laukkoja.

Lopuksi hypättiin rata. Näytti aika hankalalta ja meille turhankin vaikealta. Ensin taidettiin tulla lyhyempi kierros ja lopuksi sitten vielä pidempi.

Eka hyppy oli pysty maneesin poikki. Siitä lyhyehköllä tiellä pysty lävistäjältä, sitten seuraavan pitkän sivun pysty, toisen pitkän sivun okseri ja vikalla kierroksella vielä pysty radan poikki toiseen suuntaan.

Hienosti Robin veti. Ensimmäinen ratakierros oli ok. Vikaa kierrosta ei ole videolla ja sinne löytyi kaikki myötälaukatkin. Ope sanoi että korkein este oli 75 cm. Me porukan ainoina tehtiin nollasuoritus ilman pudotuksia. Vautsi! (Tosin muut hyppäsivät isompia.)

Tunnin jälkeiset pihaposet.
©Venla Vauhtimini

Ihanan tolkku juniori! Omistaja lupasi että tätä ei olla myymässä. Myöhemmin tästä saa tapella.

Ongelmia:
panssari
osa tehtävistä oli meille aika vaikeita
muut saivat hypätä isompia (en olisi tällä halunnutkaan enkä toisaalta olisi halunnut mennä kellään muulla)

Parannusta:
ei kieltoja eikä tainnut pudotakaan mitään
myötälaukat nousivat paljon eilistä paremmin
ei tuijotellut mitään
hyppäsi kaiken empimättä

Alkutuntia videolla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora