maanantai 27. tammikuuta 2014

Rentoa vai löysää


Maanantaina sain taas Harmonian. Kovin innokkaana tamma ei ollut lähdössä tunnille vaan piti käydä karsinan takanurkasta se nappaamassa mukaan. Tallissa tuli yksi takapotku "älä koske mun loimeen". Sen jälkeen oli epäilyttävän nätisti. Q-tamman kuski kehtasi haukkua Harmoniaa hitaaksi ja raskaaksi. Minä toki puolustin Hartsaa.

Kentällä kapusin ihan yksin kyytiin penkiltä. Hyvin onnistui. Kelinä oli lumisateinen ja tuulinen -11°C. Olin huolissani sillä kypärämyssy unohtui kämpille. Alkuviileyden jälkeen pärjäsin onneksi hyvin ilmankin. Mutta Harmoniaakin selvästi keli vähän haittasi. Ratsukoita oli huimat 6.

Tämän päivän ohjelmassa oli siirtymiä ja täyskaartoja. Harmonia oli löysähkö. Hieman tästäkin johtuen otettiin laukkaa jo aika alkutunnista. Kulmasta nosto ja kaksi sivua laukkaa. Laukat nousi ok mutta edettiin aika vinossa. Oikealle ohjalle oli hankala saada tuntumaa ja sen jälkeen tahtoi asettua oikealle.

Ennen välikäyntejä tamma pyöristyi. Sen jälkeen kulki aika hyvin. Laukassa oli edelleen hankaluuksia kääntää, valuttiin lapa edellä ulos. Kertaalleen vaihtoi ristilaukalle.

Ravia mentiin vähän pitkänä. Ope kehotti ottamaan takasia paremmin hommiin. Ajattelin kokoamista ja sitten rupesi asetukset ja taivutuksetkin löytymään. Tuli helpoksi.

Ympyrällä tehtiin vähän ohjattuja siirtymiä. Hetkittäin oli löysä. Ikävöin kouluraippaani takasten aktivointiin. Tällä kertaa mukana oli vain estekeppi. Sain kuitenkin vähän ryhdikkäämmäksikin. Oli kevyt ja lennokas eikä kuulemma painunut liian matalaksi. Löysin myös vasemman istuinluuni. Ihana oli päästä tasapainoisia kulmia!

Lopuksi kun sai antaa pidempää ohjaa ja hepan venyttää eteen alas päästiin varmasti 3 kierroksta kevyttä ravia ratsun turpa maata viistäen mutta silti tuntumalla! Harjoitusravia taas olen istunut joskus rennomminkin.

Tunnin jälkeen malttoi olla rapsuteltavana, vasta kun sai ruoat niin rupesi luimimaan.

Ongelmia:
yksi äkäys tallissa

Parannusta:
epäilyttävän kiltti tallissa
kiva ratsastaa
tasapainoisia kulmia
venytti tuntumalla eteen alas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora