keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Testissä Nurmijärven ratsastuskoulu

Päädyin testaamaan myös Nurmijärven ratsastuskoululle. Reitti tallille kulki pimeiden peltojen läpi ja olin monesti matkan varrella aika epäuskoinen siitä että olenko oikealla reitillä. Vaan löysin perille. Tallista löytyi sekä lista että ratsu mutta ihmiset, joilta kysyä apua, meinasivat olla hukassa. Muistelen että suojia piti vähän etsiä. Hepo tuli kuitenkin kuntoon. Täälläkin wc löytyi maneesin takaa. Ei liikaa mukavuuksia.

Kyytiin olisi saanut mennä jo pihalla kävelemään valmiiksi. Oma aikatauluni ei venynyt ihan siihen. Kun loikkasin ratsaille niin meidät päästettiin jo maneesiin. Edellinen porukka purki esteitä. Meitä oli vain 3. Alkuun taisi olla yksi yksärikin joukossa.

Sain toiveideni mukaan säpäkän tamman, Gessyn. Ope tiesi mistä puhui kun sanoi että se kiihtyy loppua kohti. Alkuverkat mentiin aika itsenäisesti. Kaikki askellajit kumpaankin suuntaan. Tässä vaiheessa taisi toimia ihan ok.

Tehtävänä mentiin ainakin raviväistöjä uralta lävistäjälle. Tämä meinasi välillä olla hankalaa. Hepoa sai jarrutella istunnalla enkä aina ollut ennakoimassa tilannetta tarpeeksi. Osa kerroista esitettiin altajuoksua. Vaan saatiin onneksi muutama onnistunutkin suoritus. Ja loppua kohti vauhti tosiaan kiihtyi. Ei mikään helpoin hevonen ratsastaa. Loppuraveissa muistelen että hyvä että malttoi ravata.

Tunti oli ihan ok mutten saanut mitään loistavia ahaa-elämyksiä tai onnistumisen kokemuksia. Ei ainakaan liian helppoja tehtäviä. Hepalla paljon mennyt kuski kommentoi että ekaksi kerraksi Gessyllä meillä meni hienosti. Vaan ei silti jäänyt palavaa halua tulla uudestaan. 40 euroa tuntui tästä vähän paljolta vaikka meitä olikin vain 3. Matkakin oli pitkähkö.

Ongelmia:
raviväistöt aika haastavia
en saanut istuntajarrua aina läpi

Parannusta:
hepo pysyi käsissä
myös muutama onnistunut suoritus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora