sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Rataa omalla kentällä

Sunnuntain tallipäivä jatkui estetunnilla. Mitään muuta en olisi enää oikeastaan jaksanutkaan. Sain jatkaa eilisen jäljiltä Tupulla. Kiva. Vähän yllättäen ei mentykään maneesille vaan hypättiin omalla kentällä. Yhä tilsariski, joten laajat tiet ja pienet esteet. Ratsukoita meidän tunnille tuli 4.

Alkuverkassa taidettiin pyöritellä melko vapaasti. Ei jäänyt tarkempia muistikuvia. Jalustimia piti pidentää, sillä oikea sääri rupesi jomottamaan roimasti.

Laukassa tultiin päädystä kavaletin yli. Vielä paremmin suoraan hypyn jälkeen oli ohje. Tupu oli kaartamassa omin lupineen heti sisälle. Piti laskea 3 askelta ennen hyppyä askeleet ääneen. Se meni suht ok. Välillä Tupu karkasi askelta ennen hyppyyn. Vasemmassa laukassa Tupu tuntui kulkevan perä sisällä ja kun suoristin niin koko humma lähti kiemurtamaan.

Tultiin kentän esteet taas pätkissä. Suora linja 6 laukalla. Ihan ok. Kaareva tie ja vaihdot. Vähän nopeammin kääntymään ekan jälkeen. Tiukalla tiellä kulmasta pystylle. Kaikki ihan näppärästi.

Lopuksi tultiin 8 esteen rata. Nyt unohdin miettiä myötälaukat ja ainoat vyörymiset oli laukkoja korjatessa. Kertaalleen loikkasi kaukaa enkä ollut ihan mukana. Kovasti samantapaista kuin mitä Hempankin kanssa sattuu. Mutta asiallisesti maaliin.

Aikaa jäi sen verran että saatiin tulla linja vielä kerran. Nyt rentouduin vähän liikaa ennen ekaa ja Tupu meinasi mennä hypyssä nenälleen. Ehkä alitajuinen ajatus hevosen nostamisesta esteiden yli ja myötäämisestä vasta hyppyyn ei ollutkaan pöljä. Päästiin kuitenkin toisestakin yli. Sakkona uudestaan. Meni ok muttei niin hyvin kuin aiemmin. Olisi pitänyt selvästi lopettaa rataan.

Loppuverkassa rupesi kulkemaan vähän rennommin ja taipuisammin.

Illalla satoi vettä.

Ongelmia:
lyhyemmillä jalkkareilla oikea sääri kipeytyi
vasemmassa laukassa tuntui kulkevan perä sisällä
joitakin vääriä laukkoja
vyöryi vain kun piti korjata laukka
kerran lähti kaukaa eikä kuski ollut ihan mukana
lopuksi liian rennosti estelle ja lähes nenälleen

Parannusta:
empimättä kaikesta yli
ei lipsunut
ei kanttaillut pahasti

Anu videoi hyppyjämme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora