lauantai 16. helmikuuta 2019

Vaahtopää

Hemppa oli maastoreissun jäljiltä vielä kostea kun varustin sen koulutuntia varten. Ratsukoita tunnille tuli 5 vai 6. Keli oli yhä hieno.

Alkuun rupesin taas taivuttelemaan vähän pidemmällä ohjalla. Ihan ok. Sangen pian ruvettiin tekemään päivän kuviota. Pitkillä sivuilla jäätiin uran sisäpuolelle puomien ohjaamina. Alkuun asetusta sai käyttää ulkona. Puolen välin jälkeen ruvettiin väistämään takaosaa ulos. Taivutus kunnolla sisään. Kulmaan asti ja siitä sai lopulta päästää kääntymään. Ihan reiluja ristiaskelia sai tulla takaa, muuten ajatus avoasennosta.

Puolierot olivat aikamoiset ja oikea oli paljon helpompi. Vasemmassa ei oikein halunnut taipua. Molemmat suunnat käynnissä ja sitten ravissa sama juttu. Päätyihin ympyröitä. Oikeassa kierroksessa sai ympyrälläkin ajatella takasia ulos. Selkään tuntui että ongelma oli lavoissa. Hemppa ei arvostanut kouluraippaa oikeassa kädessä muttei sentään lennättänyt minua mihinkään. Siitä olin oikein positiivisesti yllättynyt että nyt pitkää raippaa pystyi vasemmassa kädessä käyttämään normaalisti pohkeen taakse ilman hepuleita. Tuli vain juuri toivomani reaktio vähän aktiivisemmasta takajalasta tai parempi reagointi pohkeeseen. Jes! Edistystä!

Myöhemmin ravista ruvettiin nostamaan laukkaa. Pitkän sivun alusta sama raviväistö ja samasta asennosta laukkaan ja laukassa samoin ajatus avosta eli etuosasta sisällä. Kertaalleen nousi oikeassa kierroksessa väärä laukka. Samaa oli esiintynyt kuulemma jo viimeksi kun Hemppa suoritti tehtävää. Oikea laukka oli suht asiallista. Vasemmassa ei taas rullannut eikä halunnut taipua sisään. Kuolaimeen puremista ja jäkittämistä. Yritin taas voltilla löysätä ulkoa ja pitää sisäohjasta. Rupesi tuntumaan siltä että yritän kaataa hevosta. Ei kenttä ihan niin hyvänä ollut että olisi voinut ihan tasapainottomia laukkavoltteja tehdä. Kovin hyvää ei tullut, ehkä niukasti 5- vasemman laukan laadusta.

Loppua kohti Hemppa kuitenkin lopetti ohjien nyhtämisen ja oli suht lyhyt ja letkeähkö. Vasen kierros oli yhä hankalampi. Oli tainnut tehdä hommia sillä hikosi vaahtoon asti. Jopas! Ryntäät ja takasten väli. Keli oli kyllä lämpimähkö ja aurinkoinen mutta tuulikin sen verran ettei ihan tikahtunut.

Sai jäädä loimen alle sisälle kuivumaan.

Ongelmia:
vasen laukka oli kankeaa
nosti kerran väärän (vasemman) laukan
välillä nyki ohjia
alaselässäni tuntui vähän ja jätin harjoitusravin väliin

Parannusta:
ihana auringonpaiste
rupesi liikkumaan aika letkeästi
ei hermostunut kouluraipan normaalista käytöstä vasemmalle kyljelle (pohkeen taakse)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora