torstai 28. helmikuuta 2019

Hommia hyvällä asenteella

Torstaina keli painui taas useamman asteen pakkaselle ja illaksi iski kamala viimakin. Assin kanssa luvassa oli koulutunti. Nyt jalassa oli open kehotuksesta hankitut uudet kannukset. Nämäkin kuulemma onnettoman nysät.

Alkuun Assi ei ollut pahimmillaan hidas muttei kovin reipaskaan. Verkkaravissa keskittymiseni taisi rakoilla enkä toiminut ajatuksella. Assi oli ihan ok, ei loistelias muttei kovin pahakaan. Laukoissa rupesi virkoamaan itse eteen. Enkä ottanut kovin pitkiä laukkapätkiä.

Kerroin selkäjumeistani ja sain tänään vähän kevennetyn (hah!) raviohjelman. Ensin tehtiin pitkälle sivulle väistöä, päätyihin ympyröitä. Keskilinjalle ja väistöä uralle. Käynnistä raviin, sain keventää. Pari kertaa piti kysyä että mitä pitikään tehdä ennen kun rupesin taas saamaan juonesta kiinni ja keskittymään myös ohjeisiin. Vasenta pohjetta väisti kelvosti, oikeaa oikein näppärästi. Ensimmäiset väistöt keskilinjalta tultiin keventäen, myöhemmin pitkän sivun lopusta väistön loppuun alas istuen.

Salmiakkikäynnin kautta nostettiin ensin vastalaukka. Oikeassa kierroksessa vasen. Ensimmäinen nosto meni mönkään kun kuski herpaantui. Kierroksen päästä onnistui paremmin vaikka nousikin rauhallisesti. Avut piti saada haltuun. Oikeaakin ohjaa piti käyttää. Vastalaukassa taidettiin pysyä uralla. Sitten vaihdettiin myötäiseksi ja tultiin toinen sivu reilusti uran sisäpuolelle. Suoruutta. Lopuksi loivia kiemuroita ja keskellä sai taivuttaa kaarteen suuntaan. Parani loppua kohti. Ja toisessa kierroksessa samat kuviot. Loppuun laukkasi kivan ryhdikkäästi ja näppärästi. Tuntui olevan sangen hyvin apujen välissä. Lopuksi päästiin naulakkokulmaankin jo ihan hyvin.

Laukassa jäätiin lopuksi hetkeksi ympyrälle. Nyt Assi laukkasi kivasti itse. Sitten hetki harjoitusravia. Kuski ei ollut parhaimmillaan vaan pomppi. Kevyessä ravissa taas helpotti. Sitten lähdin haahuilemaan omille teilleni loppuverkkaa. Tajusin oikeastaan karanneeni. Pari kolmikaarista, ympyröitä ja suoraan uraa pitkin. Ei ihan huippumenoamme mutta oikein hyvä ja näppärä.

Open loppukommentit olivat oikein mukavia. Minua on kuulemma mukava opettaa kun korjaan tekemisiäni niin tosissani ja tulostakin tulee. Jotenkin noin. Vastasin että jahuu, me siis kehitymme! Sekä vastakehuksi että nämä ovat niin kivoja tunteja kun sekä minä että Assi pysymme hyvällä tuulella.

Assille tuli tunnilla taas kuuma. Molemmille vällyt niskaan ja kapusin loppukäynneiksi takaisin kyytiin. Nyt matkustajaksi ja Assi tamppasi taas 20 minuuttia omasta halustaan.

Ongelmia:
kuskin selkä oli yhä erityissuojelussa
käynti oli tavalliseen tapaan hidasta
ensimmäinen vastalaukka ei noussut
Assi kartteli vähän naulakkokulmaa

Parannusta:
selkääni säästeltiin eikä harjoitusravia ollut hirveästi
en ollut yhtä pahasti vinossa kuin yleensä
lopuksi irtosi oikein näppärää laukkaa
ei kakkajumeja, yksi hallittu tyhjennys pysähdyksissä
kuulemma yritän ihanan tosissani ja tuloksen huomaa, minua on kiva opettaa
sellainen olo että kehitystä on tapahtunut
selkäni ei ollut seuraavana päivänä paha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora