sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Hiihtoratsastustreenit Turkalla

Sunnuntaille tuli hieman yllättäen Turkalle tyrkylle hiihtoratsastusta. Kysyin että saako ratsunkin lainaan ja se onnistui. Hiihtäjäkin piti houkutella matkaan ja menoksi.

Ensin meinasin saada Silverin mutta siltä puuttui kenkä. Sain sitten maastoreissulta tulleen Rocon. Sillä olenkin kertaalleen syksyllä 2012 mennyt. Varusteet ja rintaremmi tallissa, muut hiihtovermeet kiinnitettiin pihalla. Ratsu oli ihanan rauhallinen. Naruista ei sanonut mitään eikä paljon mitään siitäkään kun hiihtäjä ryskäsi perässä nurin. Tasamaasukset eivät olleet helpoin valinta tähän lajiin.

Pellolle oli aurattu ihan pitkä lenkki. Kunnon suora, erikseen hyppyrilenkki ja vielä erikseen mutkalenkki. Muita esteitä ei ollut paitsi hiihtäjille hyppyrit.

Ensin hölköteltiin lenkki ravissa. Paluumatkalla meinasin eksyä väärästä välistä kohti tallia. Radalla oli meidän lisäksemme 1 - 2 muutakin ratsukkoa hiihtäjineen, joten vähän väisteltiin. Toinen lenkki mentiin laukassa. Sitten käytiin välillä vähän mutkittelemassa ja sahattiin hyppyrikierrosta aika monesti. Ei mitään ihan pikkuhyppyreitä. Käytiin myös usvattamassa suoralla lujaa. Luulin että mennään aika haipakkaa mutta tallin väki huusi lisää vauhtia. Rocon huiput gps:n mukaan oli reilu 44 km/h. Hiihtäjäkin sanoi että nyt tuntui vauhdilta.

Loppuun himmailtiin vähän ravissa ja käynnissä. Talutin lopulta vielä hetken kentällä. Selässä olin reilu puolisen tuntia, matkaa tuli 6 km. Ratsu oli märkä jo ennen hiihtohommia, muttei se tässä päässyt ainakaan kuivumaan.

Oli huippua ja Turkan väelle kiitos tästä. Kuulemma kisoihinkin heruu ratsu, joten viikon päästä uusiksi.

Ongelmia:
hiihtäjä ei pysynyt aina pystyssä
Roco otti vähän kipinää hyppyreiden suksiäänistä

Parannusta:
ihanan tolkku ratsu
jarrut toimivat hienosti
pääsi lujaa

Videokooste GoPro (akku vähissä) + Sadun kuvaamat pätkät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora