torstai 1. syyskuuta 2016

Pikkuratatreeniä valot päällä

Torstaina sain riemukseni jatkaa Lidalla. Vähän yllätyin kun huomasin ettei tamma ole mennyt tänään yhtään tuntia alle. Ei onneksi ollut kovin likainen. Eikä erityisen hapankaan. Ratsukoita nykyiset 5 ja lämmintä alkutunnista jopa +18°C. Auringon laskiessa vähän viileni muttei tullut kylmä.

Alkuverkat mentiin taas itsenäisesti. Ei tullut mitään kommentteja joten humputtelin menemään. Vähän laiskaa ja olisi pitänyt vaatia ja vahtia vielä paremmin taivutuksia, ulkotukea ja eteen. Lakkasi kuitenkin pudottelemasta laukkaa raville. Vaikka olikin hidas niin laukka oli ihan rullaavaa.

Mitään verkkahyppyjä ei tultu vaan hypättiin heti 5 esteen pikkurata (kuvan 5 ensimmäistä). Aloitussuuntaa ei määritelty. Muut aloitti oikealta, minä vasemmalta. Tänään keilattiin taas tavalliseen tapaan. Ekalla kierroksella ei ollut tarpeeksi laukkaakaan kun unohdin että pitäisi edetä. Yritin myödätä oikein yli. Vääriä laukkoja oli taas runsaasti.

Oma versio ratapiirroksesta.

Toiselle kierrokselle lisättiin loput esteet perään. Olihan siinä muistelemista mutta hyvin tarttui mieleen. Linjalle neloselta vitoselle tuli 4 askelta. Kutoselta seiskalle 3 ja seiskan väliin 2. 7 ja 11 oli kavaletteja, kutonen ristikko. Kasilta ysille 5 askelta. Estekorkeus max 70 cm. Seuraavalle kierrokselle pari nousi kasikymppiin, muut ei. Samat ongelmat edelleen. Vaikka kuinka spurttailin alkuun niin ykkönen putosi. Sekä joitain muitakin. Ehkä 3 alas per kierros? Kun oikein keskityin painooni alastulossa, irtosi myötälaukka. Tämä vähän parani tunnin edetessä. Edelleen piti pyytää väleissä eteen. Sekä viimeviikon hankala linja muurilaatikolta (8) laineelle (9) oli edelleen aikamoista kiemuraa.

Lopuksi otettiin vielä hankalat kohdat uudestaan. Meille tuli ykkönen kuten arvelinkin. Mutta käsky kävi tulla alkurata vitoseen asti. Minä kun olisin halunnut ykkösen lisäksi tulla 6 - 9. Ei onnistunut. Nyt Lida vasta heräsi kunnolla tuijottelemaan kulmia eli lähti liikkeelle. Tosin ykkönen keilattiin silti ja tultiin heti uudelleen alusta. Nyt vihdoin puhtaasti yli. Ohje oli ponnistuksessa kopistaa pohkeilla että hevonen tajuaa nostaa jalkansa. Muut hyvin mutta vesi aavistuksen lähelle ja hipaisusta puomi alas. Taputin. Ei emmitty vaikka oli pimeää. Kentän osavalaistus lohdutti kovasti.

Open kommentit oli että ens kerralle kannukset jalkaan että saadaan Lida tajuamaan että esteistä pitää nostaa jalat yli. Sitä kun ei kiinnosta tuleeko puomit jalkoihin vai ei. Tästä olin samaa mieltä. Mutta muuten keulan keveyteen auttaisi kovasti tekniikkatreenit tai höykytys alkuverkassa. Itseäänhän siitä saa syyttää ettei ole tarpeeksi tehokas alkuverkassa mutta open hommahan on auttaa meitä.

Vähän oli taas tylsä tunti ja esteet pieniä. Kiva oli kuitenkin mennä Lidalla. Eikä yhtään harmittanut missään välissä. Olisi se kyllä voinut vähän nopeammin herätä liikkumaan itse.

Ongelmia:
tavalliseen tapaan pudotuksia
vääriä laukkoja

Parannusta:
kaikesta yli
lopuksi rupesi liikkumaan
näin esteet koska saatiin valot päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora