tiistai 21. kesäkuuta 2016

Maastoestekurssin toinen päivä mukavuusrajojen kolkuttelua

Tiistaina jatkettiin samoilla hepoilla ja laitoin käskystä kannukset. Sain onneksi tuntikaverilta lainaan. Hokkien pyöritys onnistui tänään huomattavasti eilistä helpommin. Ja nyt kun kiristin ne omin voimin niin sain ne omilla lihaksilla myös irti. Sanoisin että momentti oli juuri hyvä. Yksikään ei ollut edes löystynyt.

Keli oli pilvinen hieman reilu parikymmentä. Ötököitä oli mutta enimmäkseen kärpäsiä.

Alkuverkat tehtiin itse kun opea ei näkynyt. Aika laiskasti sain mitään tehtyä, vähän ravihölkkää ja pienet löysähköt laukkapätkät. Sitten käveltiin ja odotettiin.

Verkkahypyt aloitettiin samalta esteeltä kuin eilenkin. Nyt tultiin parissa erässä ympyrällä useampi hyppy putkeen. Ariane tuntui tosi löysältä mutta ope käski olla kiiruhtamatta. Harmi että tänäänkin "odota"-käsky ennen estettä aiheutti täydellisen lamaantumisen. Jalka irti ja tuntuma pois. Tulihan siihen sitten tosi hassu ja epävarma hyppy. Ei kuulemma kannata hyppyyttää kaukaa. Loput meni paremmin mutta esteen jälkeen oltiin lähes joka kerta väärässä laukassa.

Sitten hypättiin 5 esteen pätkä osin eilistä spurttikujaa mukaillen. Valkoinen "portti", ensimmäinen tukkikasa, kujalla isompi tukki (ehkä 80 cm), risueste ja talo. Suurimmaksi osaksi nämä oli harrasteen esteitä. Aloitettiin löysästi ja nyt opekin huomasi sen. Vähän lisää hanaa ja parani. Kaikesta yli.

Heti seuraavaksi otettiin jännittävä alashyppy käsittelyyn. Ensin kahdesti ravissa, sitten laukassa tukki alle ja alashyppy. Jalkoja hypyssä edemmäs ja istu keskellä. Ihan hyvinhän siitä selvittiin. Välissä käytiin vaaleansinisellä haudalla, josta eilen jo kertaalleen mentiin yli. Aiheutti tökkimistä. Onneksi pienen arpomisen jälkeen mentiin mekin yli kun ohikaan ei päästetty. Useampi ylitys muttei siitä tullut kovin varmaa. Kertaalleen lähti jalustimetkin kun olin vähän vinossa.

Tultiin pari kierrosta 7 hypyn rataa. Tukki vinosti, hauta, koivurisu, 5 askelta, risu, 5 askelta, tukki, n. 9 askelta, aiempi tukki ja n. 6 askelta ja alashyppy. Lähinnä laskin muiden laukat, en omia. Omat oli ainakin vääriä. Ekalla kierroksella haudalle tyssäsi. Muista yli mutta noottia tuli kiemurtelusta ja liian hitaasta vauhdista. Omaan käteen kun tuntui menevän holtittomasti (lujaa). Toiselle kierrokselle sitten yritin muistaa jalat kiinni. Paremmin meni mutta yhä kiemursi. Loppua kohti tikkasi pikkuaskeleita juureen. Open mielestä paljon paremmin, itse en juuri huomannut parannusta.

Sitten loikittiin vielä toinen hauta, sekin pienellä jahkailulla yli. Sitä tultiin onneksi lopulta laukassa ympyrällä 3 hyppyä putkeen. Ariane venytti hypyissä turpaa alas ja itse taisin etukenoutua perässä. Kenottamisesta ei tullut sanomista vaikka varmasti syytä olisi ollut. Enkä edelleenkään istunut hypyissä kovin hyvin mukana.

Lopuksi mentiin vielä vedelle. Ensin kävely läpi, sitten yksi hyppykierros. Tukki, askel, veteen, pois, mäki ylös ja tukki, toista kautta veteen, saaren ympäri ja kuivalla tukki poispäin. Sitten u-käännös ja sama toisinpäin. Tammalla oli taas hetkensä kun eteni mutta suurimman osan ajasta oli kovin tahmea enkä saanut sitä liikkumaan kunnolla. Yritin jalalla ja raipallakin mutta mateli. Mentiin kuitenkin kaikesta yli.

Enempiä ei hypätty. Ihan ok päivä, vaikkei tamma tainnutkaan missään vaiheessa olla oikeasti apujen välissä. Keulaa enemmän ylös oli open loppukommentti. Ja että heilahdin välillä hypyissä vinoon koska tamma on niin mato. Oma vauhtinäön katoaminen jäi vähän harmittamaan. Muutenkin oli semmonen olo että ratsastin huonosti. Ei vaadittu kunnolla, joten en antanut ihan kaikkeani. Välillä toki sain tsempattua. Mutta pinnistelin niin paljon että unohdin nauttia menosta.

Tänäänkin pitkät loppukäynnit, heppojen hoito ja tammat laitumelle. Vuosi on vähän harmillisen pitkä aika näiden kurssien välissä.

Ongelmia:
liian hidasta menoa
vääriä laukkoja
hautojen tuijotus

Parannusta:
alashyppy ei enää pelottanut pahasti
kaikki pysyi kyydissä

Kakkospäivän menoa kypärästä käsin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora